Att umgås

julpyssel

Det är bara att erkänna, jag är usel på att bjuda hem. Det beror nog på att jag (oftast) inte känner mig bekväm på middagar eller stora tillställningar så jag kommer liksom aldrig till skott. Uttrycket ”Jag trivs liabäst själv”, som en gammal kollega alltid sa, passar väldigt bra in på mig!

Tur då att jag har en sambo som tar tag i det där med att låta mig umgås med andra än mig själv :)

Igår hade han bjudit in sina kollegor till glöggmys – öppet hus mellan 13-16. ”Kom när det passar, om det passar liksom…”. Öppet hus är min grej! Opretentiöst, avslappnat och eftersom gästerna kommer i omgångar, gott om tid att prata med alla. Tack alla som kom!

Inför glöggmyset fixade vi bl.a. till smarrig ischoklad med kaffesmak!
1. Bryt 400 g 70 % mörk choklad i lagoma bitar.
2. Smält 100 g kokosfett i en kastrull och tillsätt chokladbrytet (du behöver alltså INTE göra vattenbad om du smälter kokosfettet först).
3. Rör till en slät smet och smaksätt med 1,5 tsk mortlade kaffebönor (vi valde julkaffe) .
4. Häll smeten i en kanna med pip och fyll sen formarna.
5. Ställ kallt.
6. Ät!