Blommig fredag – Ljusglimtar

ljusglimtar

Vi är många som anser hösten och vintern vara en lång och mörk transportsträcka mot ljusare (trädgårds)tider. För mig som är uppvuxen i Norrland är förvisso en vinter med snö och kyla en positiv ljusglimt i tillvaron. Men tyvärr är det sällan vinter ”på riktigt” här i Skåneland. Det är mest grått, trist och framförallt mörkt!

I brist på det naturliga ljuset kan man alltid pigga upp sig med ett artificiellt. T.ex. kan en lykta med ett naturtroget LED-ljus hälsa ”VÄLKOMMEN HEM” vid entrén. Den hälsningen gör i alla fall mig lite piggare.

 

maskros-gul

maskros-grasmattan

Man kan också drömma sig bort och tänka på våren och de gula solarna. Maskrosorna. Solen på himlen är efterlängtad men solarna på marken hyser jag en viss hatkärlek till. Det är maskrosorna jag menar. Tycker de är vackra, men man kan väl knappast kalla dem väldresserade… Fast just nu, när bristen på sol, ljus och glada färger är som störst tokgillar jag dem! Håll med om att de är vackra? 

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” med temat Ljusglimtar. Fler ljuglimtar hittar du hos Bland rosor och bladlöss.