Solsidans årskrönika 2011

Många bloggare summerar det gångna året genom att presentera en årskrönika med bild och text över vad som hänt/blivit gjort under året. För mig med halvtaskigt minne är det ju en kalasidé för kom-ihåget!

Så varsågod. Här kommer Solsidans årskrönika. I kvartalsformat. Krönikan är för dig kära läsare, men även för mig med fiskpinneminnet…

jan-mar-2011-arskronika

KVARTAL ETT
Januari:
 Andra månaden i huset och det fixades lite överallt. Den mörka nedgången till källaren blev ljus och fin med vit färg (i massor) och tyg från Åhlens.

Februari:
 Vi dränerade och isolerade källaren. När vi ändå höll på installerade vi fjärrvärme, drog nya rör för inkommande vatten och kopplade in nya elledningar från gatan.

Mars:
 Ett trädäck i etage om ca 40 kvadratmeter byggdes. Fint som snus blev det!

 

apr-juni-2011-arskronika

KVARTAL TVÅ
April: Nu börjar de komma upp – i massor! Vi rensar och drar maskrosor i flera dagar. Kändes som ett Sisyfos-projekt, men mot slutet av sommaren kändes det som om vi trots allt vann den kampen.

Maj: Nu började det roliga – att ta sig an rabatterna. Från början vet man ju inte vilka arter som trivs i den tunga lerjorden, men Clematisen ’Nelly Moser’ visade tidigt att den vill vara här.

Juni: Äntligen sommar, och också huset i sådant skick att vi kunde ta emot lite besök. Här är det ursöta Olivia som provar trädäcket och smaskar på kanelbulle.

 

juli-sep-2011-arskronika

KVARTAL TRE
Juli: ”Ett getingbo är bra att ha på tomten, så vårt ska vara kvar”. Här var sambon tydlig och bestämd. Men efter den soliga julidagen då sambon minst sagt hade lite otur med de ”snälla” getingarna blev det annat ljud i skällan. Tio getingstick räckte som övertalning…

Augusti: Vår drygt tre(!) meter höga och ståtliga solroshäck gav oss härlig skugga på trädäcket, men i slutet av augusti började den krokna.

September: Placera inte TV-antennen på taket precis ovanför utgången till trädäcket. Du vet fåglar? De gillar att sitta på den och – ja, skita helt enkelt… Vi satte CD-skivor på antennen med förhoppning att skrämma fåglarna, men det hjälpte typ ingenting. Hmm.

 

okt-dec-2011-arskronika

KVARTAL FYRA
Oktober: Vilken bra lösning det blev på problemet hur vår framsida ska se ut. Stora stenar kompletterade med blommor. Kolla här så ser ni potentialen!

November: Vilken härligt varm höst det blev för oss ”botaniker”. Jag hann t.o.m. anlägga två nya rabatter. Till våren ersätts den avskalade gräsmattan av marktäckare – revsuga, murgröna, vintergröna?

December: Det blev jul till slut efter ett år i huset. Julstöket övervakades som ni ser av hushållets vackraste invånare. Ni ser henne bättre här.

 

1 tanke kring ”Solsidans årskrönika 2011

  1. Pingback: Solsidans årskrönika 2012 | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.