Blommig fredag – Ödmjukhet!

blommig-fredag-odmjukhet

När de blå pärlhyacinterna blommat ut gräver jag ner dem i en vårpiffad rabatt. Registreringsskylten är från mammas gamla SAAB 93B. En sån där man öppnade dörrarna från fel håll. Skylten med den fonetiska skriften är sambons förnamnsinitial och efternamn.

Vårpiff har jag än så länge bara ägnat mig åt inomhus trots att våren redan kommit till Kristianstad. I år försöker jag nämligen ha is i magen och vänta med att städa rabatterna eftersom vädergudarna ofta ångrar sig och backar våren. Ingen ödmjukhet där inte! Fast ärligt talat har det inte varit lätt att hålla igen med sekatör, kratta och sopborste. ”Tur” att jag haft svalörten att lägga all energi på (obs – ironi).

 

blommig-fredag-odmjukhet2

Den gamla leksaksambulansen i metall är en favorit! Visst är den fin?

Man nu får det vara nog med ödmjukhet inför vädrets makter. Det lovas solsken hela helgen så nu tänker jag skita i svalörten och vårstäda rabatter istället. Så mycket roligare!

Det här är min tolkning av Blommig fredag hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat ”Ödmjukhet!”.

 

20 tankar kring ”Blommig fredag – Ödmjukhet!

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Tack. Den lycka-till-hälsning lär behövas! Tittade till dem idag och de verkar än så länge hålla sig borta från där jag rensat tidigare. Hoppas det håller i sig så!

 1. Anette, Mitt hörn av världen

  Svalört, jo den känner man till! Fast den är inget jätteproblem hos mig. Fin vårpiff du har fått till. Ha en fin helg i solen. En annan måste ju jobba……..men det kommer ju andra soliga dagar :) Anette

 2. Fröken Grön

  Ja, nu jäklar orkar vi inte vänta längre! Jag planerar också en helg i gummistövlar med räfsan i högsta hugg. Fast tills vidare laddar jag inomhus med mysbrallor och kaffe…

  Rolig namnskylt, det där! Jag läser den fonetiska skriften och tänker att uttalet fungerar lika bra både på amerikansk engelska och skånska, haha!

  Ha nu en riktigt skön helg. Kratta lugnt!
  /Anna-Karin

 3. Annikas trädgård

  Här ska också krattas och klippas i helgen! Nu kan jag inte hålla mig längre, vädergudarna får säga vad de vill!

  Jättefint vårpynt! Jag älskar koppen och pärlhyacinterna!

  Ha en toppenhelg!
  Kram Annika

 4. Meta

  Det är nu vi inte kan stå emot allt som kommer i trädgården och vill göra det fint för dom.Och solen är på väg hurra det gör mig ödmjuk inför allt som finns i naturen
  ha en fin dag
  Kram Meta

 5. Carina

  Härligt vårpiff med kul idéer. Inspirerande att titta på. I all ödmjukhet har jag låtit bli att krafsa runt nysatta pioner mm. All täckning är kvar. Men här hemma tog jag sopborsten och borstade alla löv på gångar mm in i rabatten. Maskarna brukar bli så glada, åtminstone fler, av min vårstädning. Jag tackar de gärna för jobbet genom att ge dem mer av det de vill ha :)

  Ha en härlig helg! Carina

 6. Marina

  Det blev lite mindre sol än jag väntat mig idag men men det kan bli mer imorgon hoppas jag. Vill bara vara ute nu! Jag har en de att göra innan jag kommer till att rensa ur rabatterna tror jag. De får ha sitt ”skydd” kvar ett tag till gissar jag.
  Jättefina saker du visar!

  Kram

 7. Sanda Cottage

  Japp! Idag blev det en heldag ute… Jag har verkligen iskallt räknat med att våren är här på riktigt så Klipp, klipp! Allt åker!
  Jag tror det går bra för även om det kommer bakslag så kommer det inte att bli tjäle….

  Den lilla ambulansen gav mig en flashback! min bror hade en sån när vi var små :)

  Ha det gott!

Kommentarer är stängda.