Blommig fredag – Så här ser det ut i trädgården just nu

i-min-tradgard-4

Sol och tö i dagarna två har gjort att det nu inte är mycket vitt kvar på marken. Det är ju hoppfullt inför våren :) Fast frågan är ändå om inte det vita på nåt sätt är bättre än den bruna jorden som visar sig när snön töar bort?

Den bruna färgen hittar jag också på den röda rudbeckian ’Magnus’ (ovan) just nu. Visst, fröställningen är vacker i sig, men vi kan väl enas om att den är vackrare när den står i full blom?

i-min-tradgard-1_

Men den som söker han finner! Skönt grönt i klotform bjuder den japanska järneken ’Blondie’ på. Jag planterade några järnek i våras istället för buxbom. De trivs bra.

Däremot såg jag att myrtentryn ’Baggesens Gold’ inte trivs. Den har inte klarat vintern. Den som är (öhh, var…) så fin. Jag visar den inte ens på bild – så ful är den…

i-min-tradgard-3

Och hoppla, vad hittar vi här då? Jo, tulpanlökar på väg upp *ler stort*

Jojo, det är liv i trädgården bara man tar sig tid att vända blicka neråt (och kanske krafsar bort ett löv eller två).

i-min-tradgard-2

Och kolla här då! Hur fina är inte de här solgula vintergäcken? Tyvärr finns de inte i min trädgård, men i en trädgård jag kan SE från min trädgård. Så gott som i min trädgård med andra ord…

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” med temat Så här ser det ut i trädgården just nu. Fler tolkningar hittar du hos Bland rosor och bladlöss.