Blommig fredag – September

september
Jag säger bara wow och jippie för det här årets september! Vilken toppenbra trädgårdsmånad. Knappt något regn och en sol som visat sig konstant i flera veckor (så känns det i alla fall).

Trots att vi närmar oss slutet av september är det ännu varmt nog att sitta på trädäcket och ”spana”. Och istället för att reta mig på den trasiga solstolen som du skymtar i bildens framkant väljer jag att lyfta blicken och vila ögonen på trädgården. Mycket trevligare!

september3Mycket trevligt är det också att höstrabatten fortfarande ger prima material att använda till små buketter. Här kärleksört, sköldpaddsört, kantnepeta, lavendel och rosenskära. De flesta är sensommarblommor men visst ger de ändå sommarfeeling?

september2
På den här bilden står jag mitt i höstrabatten och kollar istället in mot trädäcket. Vill du veta min exakta position får du titta på översta bilden igen. Jag står med ryggen mot det vita repet som håller upp hängmattan. 

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat september.

24 tankar kring ”Blommig fredag – September

 1. Jessica, grannen

  Ser fram emot att se den live en lite sväng på lördag! Jag och Hannes tittar förbi med några ynkliga väddar, funkar inte dessa får du gladeligen nya till våren. De är så ynkliga nu att det är svårt att få upp dem :/ daglilja ska jag fixa till idag :) kör nog redan vid nio tiden. Kram

 2. Anita

  Vilken härlig trädgård du har och så mycket som fortfarande blommar! Verkligen en skön oas att njuta i de sista septemberdagarna.

  Önskar dig en trevlig helg!

 3. Gunsan

  Ingen menig med att reta sig över en trasig stol.Går den att laga så har du hela hösten och vintern på dig.
  Kram.

 4. My rented garden

  Oj så mycket som är i sin prakt fortfarande hos dig.September har varit fin tills för en vecka sen då vädret bara vände över en natt och blev trist…
  Ha en underbar dag!!

 5. Marina

  Ja, visst är september underbar. Ofta är den det och verkligen i år.
  Din trädgård ser ut som mitt i sommaren nästan. Massor som blommar!

  Kram

 6. Veronica

  Och jag förstår verkligen att du njuter av den utsikten när du står där vid det vita repet och tittar ut över blomsterhavet…
  Jag gör!

  Ha en skön helg!

 7. Pingback: Salvia ‘Caradonna’. Den bästa salvian? | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.