En bra och en dålig kombo

klotlok-perovskia

Den bra kombon är den som visar sig i nya rabatten på längs med husets framsida. Växtkombon Perovskia ’Blue Spire’ och klotlöken, Allium sphaerocephalon är en klar favorit! Här är bilden jag fick inspiration ifrån. Läckert va?

Det ser inte lika läckert ut på min bild men det beror på att den är tagen inifrån vår källare. Fläckarna är inget annat än smutsen på källarfönstret. Källaren hänger ihop med den dåliga kombon. Klimakterievallningar och högsommarvärme. Ingen bra kombo. Alls. Därav att jag tillbringat i princip hela dagen i vår svala källare. Här är gott att vara för en klimakteriekärring ;)

 

klotlök-allium-sphaerocepha

Just klotlök har jag på flera ställen i trädgården. Jag tycker den är fantastiskt fin. Mycket finare än de ”vanliga” lila alliumbollarna som visar sig på våren. De här håller längre och blir inte så fula i bladen. Sen är de fina tillsammans med de flesta perenner, men framförallt tillsammans med perovskian (som jag skrivit om här bland annat).

Någon mer som ”lider” av sommarvärmen? Välkommen ner i min källare!

 

8 tankar kring ”En bra och en dålig kombo

 1. Merja

  ”Drumsticks” tillhör mina favoriter. Hade dem i min förra trädgård och måste skaffa dem igen. Kombon ser jättefin ut. Jag kanske skulle komma och joina dig i källaren! Kram Merja

 2. Trädgårdstid

  Åh, vilken superduperfin allium! Jag har sett dem på bild innan och fattar inte varför jag inte satt sådana än?! Måste åtgärdas i höst.
  Trist att du måste spendera sommaren i underjorden, hoppas att du kan träda upp i ljuset snart igen! :-)
  Kram
  Elin

 3. Karin ~ Mina Rum

  Min Perovskia är sannerligen inte lika hög som din, men den lever och kommer säkert att blomma innan sommaren är slut. Jag har ingen allium som ser ut som din men jag har andra allium som fortfarande blommar. Vet inte om de är några av dem jag fick av dig (kommer inte riktigt ihåg var jag satte dem). De blommar med ganska stora ”bollar” och varje blomma är som en liten lila, nästan silverglänsande stjärna. Hur fin som helst. Så om den kommer från dig så tackar jag ödmjukast.

  Jag vet inte om du fortfarande jobbar men jag antar det. Då kan du passa på att njuta av ett luftkonditionerat kontor, hoppas jag.

  Kram!

 4. Katarina /En Grön Sida

  Åh, det var en fin kombo. Jag har perovskia tillsammans med sanguisorbor, men ser absolut nu ett ”behov” av klotlök =o))
  Inte kul att lida av värmen. Själv trivs jag med den, förutom när det är kvalmigt, sådär innan åska-aktigt. Så är det nu. Städar uthus, dvs flyttat ut prylar o skräp för att rensa, sortera, slänga. Då kom plötsligt ösregn. Ingen bra kombo =o( Men kanske blir luften lite lättare att andas, hoppas det. =o)
  Allt gott!
  /Katarina

 5. Trädgårdstoken

  Åh, den var snygg klotlöken! Den vill jag också ha! :-)

  Ja, värmen är hemsk. Och vi har ingen sval källare heller. Bara en knallvarm övervåning…

  /Mia

 6. Marina

  Kan jag komma? Inte för att jag har vallningar, ännu men jag blir så apatisk i värmen. VI har visserligen en sval källare här också och skuggar har vi under träd så jag ska nog klara mig här. Men det händer inte mycket här, det gör det inte.

  Fin kombo!
  Kram

 7. LÁrt de vivre

  Jag är ju lite tvärtom och älskar värme, så in i källaren följer jag inte med. Fast man blir lite lätt seg med värmen som råder just nu.

  Vilken fin växt, kul att se fina bilder och bli inspirerad. Jag har blivit inspirerad av dig, kommer snart göra ett inlägg om min lavendelgång. Länkar självklart till dig

  Kram Kajsa

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Seg är bara förnamnet. Jag går in i något slags komaläge när det är så här varmt…
   Vad kul att du blivit inspirerad av min lavendelgång. Eller ja. Av det som ska bli lavendelgång :)

   Kram

Kommentarer är stängda.