Glesbygdsromantik

glesbygdsromantik

Gårdagen var nog varmaste dagen hittills. Det var en riktig pust-dag! Sådana dagar är ”glöm inte att dricka” i princip det enda jag orkar tänka på. En tanke är tillräckligt liksom. Med tanke på den tanken var det kanske inte så konstigt att de flesta bilderna från gårdagens trädgårdsbesök hos Anna-Karin, Fröken Grön, visar vatten.

glesbygdsromantik2

Jag ville helst svalka mitt såsiga huvud i den stora snäckskalsdammen, men det hade nog inte varit så uppskattat av tanten som redan sitter där, och kanske inte av ägarinnan heller. Men visst är de coola, tanterna hos Anna-Karin?

Det var mitt första besök i Glesbygd, som Anna-Karin kallar det, och det var så kul att se allt i verkligheten! Alla loppisfynd och gröna (så klart) detaljer som jag tidigare bara sett på Anna-Karins blogg. Så många sköna, gröna rabatter. En del ordnade, färgkoordinerade och genomtänkta och en del lite vildare. Underbart och inspirerande!

Med på utflykten var också Marina och Karin. Och Anna-Karins närmsta granne Jessica. Vilket trevligt gäng trädgårdsnördar! Efter rundturen i Anna-Karins trädgårdsidyll och fika med godaste ananaspajen ever traskade vi upp för backen till Jessicas stora trädgård.

glesbygdsromantik3

Jessica och hennes familj har inte haft den kuperade trädgården så länge men här finns planer. Brist på idéer är det ont om. Men redan nu finns det mycket fint att titta på som t.ex. gamla och krokiga äppelträd.

Jessica har också fräckaste köksträdgården! Den är placerad på en stooor sula/platta av betong. Rufft och urbant. Fick tyvärr ingen bra bild på det, men tänk New York möter Glesbygd. Lätt att förstå vad jag menar va? Jasså inte…

glesbygdsromantik4

Och här. Under det stora trädet ska det byggas en pool. Det kommer bli bra det! Själv kunde jag mest tänka på hur skönt det varit om den redan varit på plats. Vatten, vatten, vatten…

Det vilar allt ett romantiskt skimmer över Glesbygd där Anna-Karin och Jessica påtar i sina gröna och inspirerande trädgårdar. Innan vi åkte tillbaka till storstan (nåja…) hinkade jag snabbt i mig några glas vatten. Det är viktigt att fylla på vattendepåerna i värmen. Glöm inte det!

Tack båda för att vi fick komma och hälsa på!