Godaste ischokladen smakar choklad. Inte kokosfett.

ischoklad1

Det är svårt att missa att julen snart står för dörren eftersom i princip varje butik och affär redan är ”julpyntad” till max. Så även vår närbutik Netto där jag hittade de här söta ischokladformarna. Formarna känns förvisso mer hemtrevliga än juliga, men det känns helt ok eftersom julen ändå inte är här på ett tag. Och julens favoritgodis – ischoklad – kan man väl baka ändå?

 

ischoklad2

Så där ja! Nu finns det grymt god ischoklad i kylskåpet. Men de lär knappast bli långvariga där eftersom det här julgodiset är svårt att hålla sig ifrån.

Recept på världens godaste ischoklad med kaffesmak:
1. Bryt 400 g (minst 70 %) mörk choklad i lagom stora bitar.
2. Smält 100 g kokosfett i en kastrull och tillsätt chokladbitarna.
3. Rör till en slät smet.
4. Smaksätt med 1,5 tsk mortlade kaffebönor.
4. Häll smeten i en kanna med pip och fyll sen formarna.
5. Ställ kallt.
6. Ät! Visst är de goda?

De flesta recept föreskriver 100 g kokosfett och 200 g choklad, men receptet jag använder har en större andel choklad. Det är, tycker jag, tricket för att få världens godaste ischoklad. Du behöver inte heller ”krångla” med vattenbad utan bryter ner chokladen direkt i kokosfettet. Lätt som en plätt.

5 tankar kring ”Godaste ischokladen smakar choklad. Inte kokosfett.

  1. Marie

    Hej!
    Nu är det dags för instagram, är du redo? Till och med foto på ischokladpapper får du fint :)

    Marie

  2. Skullalundanna

    Det här lät ju riktigt gott. Är vanligtvis inte så förtjust i ischoklad men med kaffebönor lät det spännande. Formarna är jättefina. Jag saknar Netto. Fanns här för flera år sedan men försvann tyvärr.

Kommentarer är stängda.