Gul perenn goding

gul-perenn

Två och en halv timmes trädgårdspyssel i ösregn. Det är vad jag bl.a. ägnat mig åt på min extra semesterdag idag. Är man knäpp då eller? Näedå, det är bara skönt att vara utomhus. Lite geggigt i ösregn förstås, men med rätt kläder är det inga större problem tycker jag. Men visst var det gott att sen få komma in i värmen, duscha, hoppa ner i soffan och kolla in Året i trädgården på SVT. Efter det två nya trädgårds-magasin som grädde på moset. En perfekt semesterdag enligt mig!

Och nu är det första hockeyfinalen. Här håller alla tummar och tår för SAIK – Skellefteå AIK. HEJA – HEJA!!

Apropå gult – som är en av SAIKs färger. Vet du vilken den gula perennen på bilden är? ”Snodde” en liten planta av en dåvarande granne när de var på semester (det var vid tomtgränsen, jag lovar!). Iaf, hade den i gula rabatten på framsidan av mitt förra hus. Där, i halvskuggan, var den perfekt! Hög, ståtlig, långblommande och vacker. Jag tror att det kan vara en rudbeckia av något slag men är inte säker. Vet du?