Hemtrevliga hemtrevnad

hemtrevligt-hemtrevnad

Hemtrevnad. Från den ljusa sidan.

Lättskött! Det sägs krukväxten hemtrevnad vara. Men pyttsan. Jag lyckas aldrig att få den så tät och snyggt hängandes över krukans kant. Även om jag vattnar i blomfatet och bara sprayar den ovanpå så vill det liksom inte. Ändå köper jag den då och då. Och tänker att den här gången ska det fungera. Men näe. Det gjorde det inte den här gången. Heller.

På bilden ser det ut som att växterna är gröna och frodiga. Men det är rent ljug. Du vet inte hur de ser ut på andra sidan…

Istället för i sovrumsfönstret står nu de två senaste ”försöken” i varsin kruka på trädäcket. Jag har nämligen sett många som har hemtrevnad utomhus. Och som lyckas bra med det. Nu hoppas jag att mina hemtrevliga hemtrevnader tar sig i sommarvärmen (obs – ironi).

Men visst är det sommarkänsla i bilden? Det är tidigt, men första syrenklasen har redan slagit ut. Eftersom sambon är allergisk får även syrengrenen stå utomhus, men nära utgången så jag lätt kan sniffa på den. Och samtidigt sjunga en trudelutt  – ”Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor…”. Den psalmen och skolavslutningen är det första jag tänker på när jag ser syrener.

Hittade för övrigt en alternativ text till psalm 199. Så kan man också se det:

Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för stor.
Då valkar bara sväller,
och celluliter gror.
Generande behåring,
lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
vi stannar inomhus.

De krav som sommar’n ställer,
förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller,
fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera,
när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera,
vi tar en kaka till!

10 tankar kring ”Hemtrevliga hemtrevnad

 1. Jenny

  Verkligen somrig bild! En kompis till mig brukade säga att där hemtrevnad trivs, trivs döden. Meeeen, det var väl inte snällt sagt! Sånt ska man inte lyssna på, lycka till med dina senaste hemtrevnader!

  /Jenny

 2. Merja

  Jag brukar lyckas med mina hemtrevnader och får dem att hänga över kanten, tills jag glömmer att vattna… och så köper jag nya, ja så där håller jag på. Sen brukar även katterna frisera dem emellanåt. Riktigt fin sommarkänsla i din bild! Kramen!

 3. AnnaHelena

  Jag brukar ha en hemtrevnad i växthuset i en jättestor kruka, och den brukar faktiskt trivas och hänga mycket över kanten ända tills frosten tar den och den blir svart. Vet inte riktigt vad knepet är. Stor kruka = lätt att hålla fuktigt, kanske.
  Men – syrener!?! Otroligt!

  Kram // AH

 4. Trädgårdstid

  Åh, hemtrevnad, det är en riktig barndomsväxt för mig – min dagmamma hade alltid den. Men själv har jag aldrig haft någon, kanske dags att testa!
  Tack för påminnelsen om att ta in några syrenkvistar så man får njuta så mycket som möjligt under den korta blomningen! Ingen är ännu fullt utslagen här, men till helgen sker det nog. Lycka!
  Kram
  Elin

 5. Skullalundanna

  Så vackert med syrenkvisten. Det är verkligen skolavslutning för mig också. Nu hoppas jag att värmen kommer tillbaka så all blomning kommer igång igen.

 6. Katarina /En Grön Sida

  Jag har överhuvudtaget svårt att lyckas med växter inomhus… Nåväl, man kan väl inte lyckas med allt, ha ha. Försommartid, syrentid. Underbara syrener! Ja, och den där psalmen… =oP
  Ha det gott!
  Katarina

 7. Carina

  Håller fullständigt med dig, hemtrevnad har aldrig varit min grej, funkar ALDRIG!! Dör med en gång….och psalmen, ja den känns väldigt sann just nu!
  Ha en skön torsdag.
  Förresten, tack för härliga kommentaren, ja man kan ju allt undra vem det var som fick pinna på mest, fniss….
  Kram

 8. Mycket annat och lite betong

  Har ni redan utslagna syrener! Hos oss verkar allt stå stilla nu.
  Jag har också tänkt prova att sätta hemtrevnad ute. Man får bra tips genom bloggarna.
  Vårt betongrör har vi haft så länge så jag kommer inte ihåg var vi fick tag i det. Kanske kan du söka på cementgjuterier. Men det stämmer att tungt är det!

  Kram Agneta

Kommentarer är stängda.