Karusellen har stannat

flyttkarusell-klarÄntligen har flyttkarusellen snurrat färdigt! Det som skulle ta några timmar tog istället några dagar men nu är de perenner som blivit för stora delade, flyttade eller bortskänkta. Faktiskt har en del också åkt i trädgårdstunnan och komposten. Fy mig va?!

I och med delningen (jaja – och några få inköp) har jag nu två uppdaterade rabatter. Till höger på bilden ser du den ena av dem. Tidigare var den till 85 % täckt av marktäckaren ormöga. Nu finns här istället hostor, ormbunkar, buxbom, alunrot, stjärnflocka, brokbladig lungört, hasselört och några gräs. Ett helt gäng vita tulpaner ’Spring Green’ är också planterade. Jag är själv jättenöjd med den här rabatten och ser redan nu fram emot nästa säsong. 

flyttkarusell-klar3
Längst bak i rabatten står en thujahäck som planterades förra hösten. Häcken planterades dels som fond till rabatten men framförallt var syftet att den skulle täcka Gunnebostängslet. I vintras såg häcken så här ynklig ut och jag trodde att snön brutit av en del grenar men häcken klarade sig och under sommaren har den växt upp till kanten av Gunnebostaketet (syns på översta bilden). Vackert jobbat!

flyttkarusell-klar2
De första som brukar säcka ihop när farbror Frost kommer på besök är funkiorna. De tål verkligen ingenting ;) Just den här har än så länge bara gett upp lite grann, men det dröjer nog inte länge förrän även den ligger som en geggig sörja i rabatten. Precis som det ska vara med andra ord. Det är ju ändå oktober!

 

5 tankar kring ”Karusellen har stannat

 1. Jessica, grannen

  Måste verkligen ta mig en tur i din trädgård snart! Får smyga mer med mina ärenden här hemma ;) tack igen för alla fantastiska växter!

 2. Marina

  Själva växtkarusellen har nästan stannat här också. Några perenner kvar bara som väntar på en rabatt som inte är gjord ännu.
  Den där nya rabatten som tidigare beboddes av ormöga ser jättefin ut.

  Kram

 3. Gunilla

  Fantastiskt vad fint du har gjort.
  Visst är det roligt att vänta på våren och se hur allt har blivit och vad som kommer upp.
  Jag har flyttat en hel del här också både buskar och perenner.
  Men det är en hel del som skulle ha varit upptaget och omgrävt i en del gamla rabatter.
  Men nu står nerklippning på dagordningen . Jag klipper ner liljorna och funkiorna innan frosten tar dom.
  Vi har inte haft någon frost ännu

  Hur ser klätterställningen ut upptill, den som står till vänster i bild. ?
  Behöver lite nya ideer.

  Ha en riktigt bra dag.

  1. Tamara

   Klätterställningen är ena hörnet på pergolan. Jag har helt enkelt tagit ett armeringsnät och ”böjt” runt pergolans hörnstolpar. På dessa klättrar två olika klematis. En lite lägre (Nelly Moser) och en högre och senblommande (Huldine).

   Tamara

Kommentarer är stängda.