Kombo av marktäckare

murgrona-rosenplister

Ena veckan är det stjärnflocka och randgräs. Nästa är det daggkåpa och stor ormrot. Veckan därpå är det vita pioner och rödbladig alunrot. Jag pratar så klart om växtkombosar. Favoriten bland växtkombosarna(?) skiftar ungefär lika ofta som jag säger ”Åhh, det där? DET är min favoritblomma”. M.a.o. flera gånger per växtsäsong. Antar att flera av er känner igen sig i det där.

En ny favoritkombo har jag hittat i höst. Det är rosenplister och murgröna. Ursnyggt ihop på en större yta! Extra piffigt blir det tillsammans med pärlhyacintens smala blad. Fast pärlhyacinten måste ha blivit felprogrammerad för än är det väl inte vår… 

PS Till dig som försökte kommentera mitt inlägg igår. Det var inte du som hade otur, det var jag som klickat ur rutan ”Tillåt andra att kommentera”. Slarva!