Körsbärsträd bara till prydnad?

royal-burgundy3Det var ”bra” att de tre catalpaträden inte klarade vintern. För så mycket bättre det blev med träden jag ersatte dem med! Tre japanska prydnadskörsbär. Just nu ser de så klart lite klena ut men till skillnad från catalporna, som planterades i oktober, har dessa god tid att etablera sig innan vintern kommer.

Kolla in de två stockrosplantorna till höger (bakom det mellersta trädet). Vet inte om det syns så bra men bladmassan är gigantisk i år. Undras hur blomningen kommer att bli?

rosenplister2

Som marktäckare under träden och längst fram mot gatan står rosenplister ’Beacon Silver’. På bilden är de på väg från ”barnkammaren” till sin permanenta plats. Rosenplisterns grön/silvriga blad och rosa/lila blomning tror jag kommer stå i fin kontrast till körsbärsträdens mörkröda blad.

royal-burgundy1

Kolla bara så vackra bladen är! De japanska prydnadskörsbären, prunus serrulata, ’Royal Burgundy’ är ett träd med vasformad krona som blir cirka 4 meter. Förutom de mörkröda bladen blommar de med stora dubbla rosa blommor samtidigt som bladen spricker ut på våren. Jag kommer nog att beskära träden så att de utvecklas mot en ”bollform” istället för att bara skjuta i höjden. Så får det bli!

3 tankar kring ”Körsbärsträd bara till prydnad?

  1. Pingback: Röd och lila kombo | Livet på solsidan

  2. Pingback: Solsidans årskrönika 2013. Januari – juni. | Livet på solsidan

  3. Pingback: Solsidans årskrönika 2013 | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.