Lön för mödan

perovskia2

”Att rensa ogräs är som att bädda med rena lakan”. Nåt liknande sa Claus Dalby i ett avsnitt av det danska trädgårdsprogrammet Drömträdgårdar och jag kan bara bara hålla med Claus!

Arbetet med garagebaksidan har legat på is i helgen. Istället har trädgården fått sig en ”översyn”. Det har rensats ogräs, klippts och gödslats både i rabatter och på ytorna med marktäckare. Och faktiskt har jag skämt bort rabatterna med vatten. I vanliga fall vattnar jag i princip aldrig (knappt ens när det är nyplanterat – fy mig), men eftersom de nu fick gödning var det ett bra tillfälle att vattna.

Äntligen börjar också slitet med marktäckare istället för gräs att ge lön för mödan. Nu går det sååå mycket snabbare att rensa eftersom det inte är så mycket bar mark som förra året. Nästa år kommer jag knappt behöva rensa alls – hoppas jag. Undras vad jag ska lägga all den tiden på?!?

På framsidan har perovskian ’Blue Spire’ frösått sig. Frösått sig är så där lagom. Så där så man vill pyssla om istället för att reta sig på att småplantorna är överallt…

perovskia1

Det här är mamma Perovskia som i år är betydligt högre än i fjol. Det verkar som hon trivs i solen och värmen mellan de stora stenarna på framsidan. Inte mig emot – jag tokgillar perovskia. I bakgrunden ser du de stockrosorna som blommar i vitt och (nästan) svart. Trädet är ett japansk prydnadskörsbär ’Royal Burgundy’. Och marktäckaren är rosenplister.

1 tanke kring ”Lön för mödan

  1. Pingback: En bra och en dålig kombo | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.