Många grannar blir det

jag-ska-bara_beskare

Idag ringde Gunnel, en av mina trädgårdsintresserade grannar från tiden i Helsingborg. Hon skulle dela växter och istället för att göra sig av med dem tänkte hon att jag kanske ville ha. Och det ville jag ju! :)

Jag får bl.a: jordgubbar av sorten Sengana (jordgubbarnas Rolls Royce enligt Gunnel), vintergröna, höstanemon, djupröd pion och daggkåpa. Inte alls illa!
Nu ska det bara förberedas plats för allt detta.

Och som tur är ska Anna, en annan ”trädgårdsgranne” från Helsingborg, hit på lördag så hon får agera växtbud. Anna och jag ska på Trädgårdsdag på Bäckaskogs slott. Vi tänker att där finns det väl alltid nåt man kan titta på (läs: köpa)…

Vår ena granne har många buskar mot vår tomtgräns. Många buskar är fina, speciellt schersminen som är underbar när den blommar, men en del av buskarna är mer på vår tomt än på grannens. Lite störigt är det vid ett parti där jag måste gå dubbelvikt för att kunna klippa gräset. Så idag tänkte jag bara klippa ner de grenar som var mest i vägen. Men du vet själv. Först tar man en gren, sen ännu en. Och där var visst en till och hux flux är halva busken nerklippt. Det är ändå nåt visst med att röja va?