Oj, vad det blommar

narbilder_sommarblommor

Idag bjuder Solsidan på närbilder – igen. För att jag kan. Och för att reta sambon, ”panorama-killen”.

Förra våren (den första i huset) kom det upp massor med vårlökar och vårblommor i en hörna, men denna vår har det fullkomligt exploderat i hörnet! Antar att det beror på att vi hyvlade bort gräsmattan förra sommaren och blommorna nu inte längre har någon konkurrens. Jag gillar den ”vilda hörnan” och hoppas att växterna där sprider sig ännu mer till nästa vår!

Den söta cerise blomman på översta bilden finns i mängder i vilda hörnet och jag har hela tiden trott varit ett ogräs, sött sådant visserligen. Men icke. Idag lärde jag mig att det är vårärt. Vårärten är släkt med luktärten, men blommar tidigare och är flerårig. Hos oss finns den i flera olika nyanser från ljusljus rosa till mörkt cerise. Gissa om jag är glad över att jag ännu inte hunnit rensa i just det hörnet? Japp, det är jag…