Resminnen

resminnen-taget

Det blev en del tågresande för oss under julhelgen. Bästa resan var uppresan med nattåget från Herrljunga till Bastuträsk för då hade vi egen sovvagnskupé. Vi ska ALLTID ska ha egen kupé framöver. Det kostar någon hundring extra men det är det värt!

På nattåget hem var vi sex i kupén och det var INTE kul. Tror inte heller våra kupévänner tyckte resan var kul eftersom jag snorade och hostade hela natten.

Jag vet inte om det stämmer men sambon säger att en människa normalt fiser ungefär 14 ggr per dygn. Många av dessa ”utsläpp” sker nattetid. Är du med? Nattåg, sex personer i en och samma kupé. Ja, du fattar…

  1. Sambon envisas med att inte köpa vinterskor, men så blir han också blöt och kall om fötterna när det är 20 minusgrader ute. Tur då att jag alltid har raggisar med mig när jag åker tåg så han kan värma sina små 46:or.
  2. Färdkosten var inte nyttig men påsen med Gott och blandat tog snabbt slut. 
  3. ”Är vi inte framme snart?” Bastuträsk nästa!
  4. När man ska till Skellefteå hoppar man vanligtvis av tåget i Bastuträsk (med underbar cityslogan: Bastuträsk – en bygd där kropp och själ hinner med). Iaf, från Bastuträsk får man sen ta en busstur på ca 40 minuter för att komma till Skellefteå. Tur vi slapp sparka…