Tor och jag

spirea-tor

Det känns som man legat av sig efter några veckors frånvaro från trädgårdsarbetet. Orken, eller är det motivationen, tryter snabbare än vad den gjorde i somras när (nästan) all vaken tid spenderades i trädgården. Nåja, min to-do-list blev iaf aningens kortare idag.

En Miscanthus Sinensis (namnlappen fick jag inte med mig hem – arghh) fick nytt hem där den röda stegen står i mitt föregående inlägg. Där kan gräset bre ut sig både på höjden och bredden utan att störa något annat.

Mellan de stora buskarna på framsidan (bilden längst ner i det inlägget) planterades två spireor ’Tor’. De blir 80-100 cm höga och blommar i vitt. Förhoppningsvis kommer de dölja både gunnebostaketet och bli fina ihop med doftschersminerna och deutzian.

Den där väderprognosen jag skrev om tidigare, den höll inte alls. Inte en endaste strimma sol har visat sig och några 18 grader har det inte heller varit. Trots det en regnfri och härlig höstdag! Hoppas på en väderrepris imorgon eftersom jag har (nästan spikade) planer för trädplantering på framsidan. Tre trumpetträd på rad är tanken. Groparna är grävda, återstår själva inköpet av träden…