Bajs också

luktviol

Doftviolerna längs med de stora stenarna på framsidan sprider sig mer för varje år. Doftar gott gör de också!

Just nu doftar det violtabletter lite överallt i trädgården. Det beror inte på att jag spritt ut violtabletter utan det är doftviolen, Viola odorata, som står för väldoften. Blommorna doftar EXAKT som ”godiset” i tablettasken Viol från Fazer. Rena gottebordet med andra ord.

Just de här lila violerna står framför de stora stenarna längs med gatan. Nu på våren är det som sagt violerna som står för blomning och doft. Senare i sommar är det rosa och lila lavendel som sköter den biten. Så fint så är det!

 

bajs-ocksa

Häromdagen blandades dock violdoften ut med något inte alls så väldoftande. Hundbajs. Två högar. Precis framför mina violer. En ”nygjord” och en lite äldre hög. Visserligen är jag bra på detaljer men jag kan inte säga om högarna kommer från samma jycke ;) Oavsett vad. Till den eller de hundägare som inte plockar upp efter sina hundar vill jag rikta ett högt och tydligt FYYY! Så j-a bajsdåligt alltså!

 

4 tankar kring ”Bajs också

 1. Marina

  Doftviolerna är helt underbara! Jag bara älskar den doften (och de små violaskarna är inte så dumme de heller). Bajs däremot klarar man sig utan. Ja, vi som har hund får så klart hantera det men jag vill inte se det på gator, mitt på stigarna eller liknande där jag ska gå. Inget bajs från andra djur heller tack. Djurägare måste ta ansvar.

  Kram

 2. Kristinas oas

  Härligt med violer, men inte kul med hundbajs. Minns fortfarande när jag kom ut en morgon till brevlådan för att hämta tidningen och så låg det en jättehög precis nedanför! Fy!
  Kram Kristina

 3. Lantloppan

  Äckligt. Hur svårt kan det vara att plocka upp skiten efter sig… Men fina violer :-) Jag tror att det är blåstjärnor hos mig, dom finns lite överallt och är typ det enda som finns just nu förutom två klasar med påskliljor :-) Det är nog ingen trädgårdsintresserad som har bott här förut… Kram
  /Liv

Kommentarer är stängda.