Blommig fredag – måttfullhet!

stra-hatt

Jaaa! Äntligen har jag hittat en stråhatt som passar! Jag har länge letat efter en hatt med brätte att ha på mig i trädgården som skydd mot solen. Oftast hamnar jag på barnavdelningen eftersom det är där det finns hattar som passar mitt ”minihuvud”. Men en babyrosa hatt med Hello Kitty tryckt över hela brättet. Näe. Jag tror inte det. Och även om brättet var brett nog på den svarta sjörövarhatten jag provade så, näe. Jag är ju faktiskt tant – inte tönt.

Men stråhatten på bilden hittade jag till slut på en damavdelning. Eller på bikiiiiniavdelningen som expediten sa. Bikini. Bara ordet gör att jag tänker dammigt, trångt provrum med ultrastark lysrörsbelysning. Som visar ALLT! Huuuh så läskigt.

Roligare då med min nya hatt. Som sitter perfekt på mitt lilla huvud. Jag tänker att det kommer bli en favorit när jag jobbar i trädgården i sommar. Nöjd!

Det här är min tolkning av Blommig fredag hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat ”Måttfullhet”. Ja, jag vet vad måttfullhet betyder och min tolkning faller väl utanför ordets egentliga betydelse. Men det här är alltså vad jag tänker på när jag hör ordet: Jag har ”fulla mått” när det gäller att prova bikini, men mitt huvud håller inte riktigt måttet. Någon som känner igen sig?

 

22 tankar kring ”Blommig fredag – måttfullhet!

 1. Marina

  Mycket fin hatt! Den skulle jag kunna tänka mig ;). Ser dig framför mig med fina hatten på i din soliga fina trädgård en sommardag.

  Kram

 2. Anneli - A'la Foto

  Hahahah….det var ju en superrolig tolkning och jag gillar verkligen din bild! Glad för din skull är jag också att du hittade en hatt du ville och kunde ha och slapp gå med Hello Kitty! :)

 3. Veronica

  Haha! Underbart :D

  Jag har oxå litet huvud men har aldrig tänkt tanken att testa Hello Kitty hatt! Och inte heller en bikini i ett läskigt omklädningsrum , i varje fall inte de senaste 20 åren. Näe, någon måtta får det va!

  Ha nu en härlig helg!

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ja, det tycker jag. Det är väldigt skönt att slippa få solen i ögonen. Och sen skyddar det lite extra för solens ”farliga” strålar.

 4. MissStorm

  Vilken tur att du inte köpte den rosa med Hello Kitty! En sådan kan du ju få av min dotter om du behöver en! Jag ger gärna bort allt hon får med den där gräsliga katten på… Storlek ca 1 år kanske fungerar..? :)

  Om det blir för mycket med två hattar kan jag alltid ta hand om stråhatten din…

  Kram!

 5. Carina

  Härligt att du hittade det du ville ha och behövde! I tider när hela handeln vill bestämma vad jag ska behöva :)

  Hoppas du får en fin helg! Carina

 6. Trädgårdstid

  Hahaha, kul! Jag har fulla mått både upptill och nedtill. Upptill avser huvudet tyvärr, inget annat – annars hade man kanske prickat in ”het” också :-)
  Kram
  Elin

 7. Pingback: Mossa mellan stenarna? Inte nu längre! | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.