Blommig fredag – 1:a advent!

advent1

I år tänker jag vara rebellisk och ”fuska”! Jag är inte speciellt traditionsbunden, men att adventsljusstakarna inte åker fram förrän 1:a advent brukar jag hålla hårt på. Men i år bryter jag traditionen och plockar fram stakarna en dag tidigare. Vi ska nämligen ha glöggmys-träff här på lördag och man vill ju att gästerna ska få rätta feelingen när de sippar på sin glögg. Det är dags att pynta lite med andra ord. Eller hur?

Än så länge har jag inte gjort mer än att trycka ner en kvist med röda bär i en flaska vid tavelväggen i vardagsrummet.  Ja, jag vet. Att kalla det pynt är kanske att ta i, men man måste börja någonstans.

 

kottar

Kottarna som jag hittade på promenaden i snålblåsten tidigare idag tänker jag göra nåt kul med. Fast det blir inte i kväll.

 

advent3

För nu ska jag bara softa ner mig i soffan med en julbilaga. Jag hoppas på kott-inspiration. Och det är gott om tid för pynt. Första advent är inte förrän på söndag :)

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat 1:a advent!

20 tankar kring ”Blommig fredag – 1:a advent!

  1. tamkim Inläggsförfattare

   Ja, visst är det tid att ta det lugnt i advent. Tids nog kommer säkerligen julstressen göra sig påmind. Adventsstakarna är uppe nu iaf!

   Tamara

  1. tamkim Inläggsförfattare

   Girlang är fint, men kottarna hamnade i blomsterarrangemang. Fast inte omöjligt att det blir en girlang också. ”Kottstället” bjöd nämligen på väldigt mycket kottar, så jag tror det blir fler promenader för att hämta hem ännu fler.

   Tamara

 1. Leena

  Första advent känns verkligen tidig i år, så jag har inte plockat fram något heller. Brukar inte pynta så mycket heller men lite julkänsla vill jag ju ha. Vilken fin tavelkomposition du har på väggen, förresten!
  Ha en skön första advent!

  1. tamkim Inläggsförfattare

   Lagom är bäst!
   Visst är tavelväggen fin. Jag gillar den verkligen. Lätt också att byta ut motiven.

   Tamara

 2. Marina

  Jaha, så ni ska ha glöggmys imorgon. Vi ska ha glöggkalas på söndag. Firar maken och mig lite mittemellan bådas dagar. Jag fyller ju inte år förrän i början av januari men det känns bra att fira nu ändå.
  Här har ljusstakar och stjärnor kommit på plats idag. Det brukar vara så.

  Kram o trevlig adventshelg!

 3. Lotta

  Hej, jag ska också gotta mig med tidningar ikväll och vill du få kottinspiration kan du titta in hos mig för jag har också varit i skogen och plockat idag.
  Trevlig helg.
  Lotta

  1. tamkim Inläggsförfattare

   Så klart! Jag klickar mig dit alldeles strax. Ska bli spännande att se vad du pysslat ihop för något!

   Tamara

 4. Veronica

  Ibland behöver man vara rebell :)

  Och definitivt inför ett glöggparty!
  Ha ett trevligt sådant och en skön första advent!

  //Veronica

 5. Kristinas oas

  Håller med, även här är det soft tills dagen före, dvs i morgon lördag. Då åker ljusstakar mm fram. Och så ska vi på mysig julmarknad, ska bli kul. Önskar dig en fin adventshelg med glöggmys o allt!
  Kram Kristina

 6. Karin ~ Mina Rum

  Jösses, så länge sedan jag kikade in hos dig! (Och hos de flesta andra också). Jag brukar ju kika runt i bloggarna på mobilen, men den har varit alldeles särdeles trög på sistone. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och knäppt igång datorn (även den mer än lovligt seg).

  Hoppas att ditt glögg-mingel blev lyckat och att du kommer på något fiffigt att göra med lärk-kottarna. Kunde inte heller låta bli att köpa Lantliv den här månaden. Har alltid gillat deras julnummer bäst.

  Kram!

 7. Carina

  Om svaret ser konstigt ut så beror det på att datorn är paj och jag skriver via mobilen. Mycket smart att fota lite varje månad. ..kanske något att ta efter. …
  Kram

Kommentarer är stängda.