Blommig fredag – Nummer 1

nummer-ett-husarknappDe gula solarnas (Husarknapp) förträfflighet har jag skrivit om tidigare, men dess goda egenskaper tål att upprepas. I krukan vid entrétrappan står en planta som snällt fortsätter att blomma trots några frostnätter. Förutom att jag vattnat några enstaka gånger när det var som allra varmast har jag inte gjort ett dyft med krukan. Väldigt bekvämt!

nummer-ett-husarknapp2Höstpyntet vid entrén hoppar jag över än så länge. Varför ta bort något som fortfarande är så fint? Husarknappen är lätt nummer 1 av blommande sommarblommor. 

nummer-ett-husarknapp3Bredvid husarknappen står en slideranka (plättar i luften). Även den otroligt växtvilig och pittögda pippin har därför fått svårt att hålla näbben över växtytan. Stackars liten…

nummer-ett-husarknapp4Som nummer 1 på sommarens att-göra-lista stod målning av vår nya fasad. Oj, så glad jag är över att vi nu är klara med den punkten på listan. Nästa år är det källarfönster, husgrund och räcke som står på tur. Efter det är utsidan renoverad från topp till tå. Det känns onekligen toppen!

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Nummer 1.

 

20 tankar kring ”Blommig fredag – Nummer 1

 1. Lotta

  Superbra med såna listor när man kan pricka av vad som gjorts. Nummer 1 på vår lista till nästa år är nytt tak på vårt hus…
  Trevlig helg.

 2. Anita

  Ja gult är då sannerligen inte fult! Husarknappen är mycket tacksam och bra att den tål lite frost också. Grattis till den färdiga målningen!

  Ha en skön helg!

 3. Meta

  Den var verkligen en nummer ett växt ser jag, får nog skriva upp på listan till nästa sommar.
  Ha en fin kaffestund med kanelbulle idag
  kram Meta

 4. trädgårdsdrömmen

  Men vad snygg den är! Jag är inte så förtjust i gula blommor annars….men denna var verkligen fin! Ska prova mig på Husarknapp nästa år och då lägga till en liten touch av lila. Hur gör du med sliderankan på vintern, tar du in den eller överlever den ute?
  Ha en skön fredag :)
  / Anna

 5. Marina

  Den är så tacksam! Jag har inte haft den nu på ett par år men när jag hade fler ettåringar hade jag den alltid.

  Kram

 6. Carina

  Den ser jättefin ut! Gult lyser upp så fint och jag gillar verkligen sådant som är lättskött. Jag ska lägga den på minnet.
  Ha en skön helg,
  Carina

 7. Veronica

  Den är helt otrolig, Husarknappen, så jag kan absolut förstå att den kom etta. Jag brukar ha någon kruka av dem varje år men glömde den i år…Och det ångrar jag definitivt nu!

  Ha en härlig helg!

 8. Fröken Grön

  Jag kapitulerar mer och mer för gult.
  Husarknapp kan mycket väl bli ett inslag här hemma nästa sommar.
  Och din pittögde lille vän är ju bara för läcker! Ser ut lite som jag känner mig ibland om morgnarna, haha!

  Hoppas du får en förträfflig helg!
  Kram från ”Glesbygd”!
  /Anna-Karin

 9. Pingback: Clematis montana var rubens | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.