En vinnare och en klättrare i skön kombo

porslinsanemon2Ibland blir det bra mycket bättre än det var tänkt. Det var först efter jag planterat de vita anemonerna ’Wild Swan’ framför pergolans entré som jag såg hur finfint dess lilablå undersida funkar ihop med… 

huldine2
…undersidan av klematisen ’Huldine’ som klättrar vid pergolans entré. 

Även om det inte syns på bilden så är färgen på klematisens strimmade undersida och anemonens dito nästintill densamma. Lika men ändå olika. De utgör som du ser en perfekt kombo. Eller ja, du får tänka dig hur de båda ser ut tillsammans eftersom jag inte tänkte till och tog en bild där båda blommorna syns. Det är med andra ord dags för dig att öva på din förmåga att lägga ihop två bilder till en.

porslinsanemon1Anemonens enkla vita blommor kan tyckas oansenliga, men hur snyggt är det inte när de utblommade anemonerna dalar ner på marktäckaren citrontimjan? Även det här blev bättre än väntat.

Anemonen ’Wild Swan’ var ett (vääääldigt billigt) impulsköp och först när jag kom hem läste jag att den vunnit utmärkelsen “New Plant of the Year” på Chelsea Flower Show 2011. Jag förstår varför!

Klematisen ’Huldine’ har jag skrivit om tidigare och i det inlägget finns bättre bilder om du är nyfiken på denna starkväxande och senblommande klematis.

7 tankar kring ”En vinnare och en klättrare i skön kombo

 1. Marina

  Så fin så!
  Hörde på radion idag att du nappade på att komma till radion. Jag fegade ur ;) Hade jag visst att du skulle dit hade jag kanske också tackat ja.

  Lycka till!
  Kram

 2. Tittis trädgård

  Visst är det härligt när man lyckas få till en riktigt snygg ”kombo”. Tänk att en Anemon på ett Timjan-täcke kan vara så otroligt vackert! Väldigt fina bilder!/ Kram Titti

 3. Ulrika

  Så fina de är!
  Hörde att du skulle vara på radio idag, kul. Hur kändes det?
  Vilken tid var det? Tänkte att jag ska lyssna.
  Kram

 4. Carina

  Snygg kombo du visar och växter att leta efter till våren. Delar gärna med mig av Hostagalenskapen – tror det gör att jag blir lite mindre galen ;-) Det finns en Hosta-Iris-Hemerocallis, HIH, grupp inom STA…

  Ha det gott! /Carina

 5. Pingback: Rosigt och grönt i pergolan | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.