Fågelbad av djup tallrik – DIY

fågelbad i porslin DIY

Fyra kartonger med ”skräp” lämnade jag till Pingstkyrkans second hand häromdagen. De blev glada för sakerna de fick och jag blev glad för sakerna jag blev av med. En win-win helt enkelt. Sorterarnörden (jag) håller på att rensa i källaren. Igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men man måste ju pyssla med nåt nu när trädgårdssäsongen är slut. Dessutom tycker jag nästan det är lika rogivande att sortera och strukturera som det är att gräva i jorden.

 

fagelbad hål för snören

Hur som haver. Eftersom jag ändå var på plats i second hand-butiken tog jag ett varv för att kolla utbudet. Och det var tur. För annars hade jag inte hittat den söta porslinstallriken med färdigborrade hål. Ett DIY i halvfabrikat-format! En djup tallrik som gjord för att än en gång (?) användas som fågelbad. En tia stod det på prislappen. Taget!

 

fagelbad3

Några minuter tog det att fästa snörena i hålen och sen var det bara att hänga upp fågelbadet i äppelträdet. Jag tänker att fåglarna nog gillar om mat och dryck är på samma ställe, så därför fick deras nya badplats bli på den gren som håller säsongens sista äpple. Återstår nu att se om småfåglarna hittar hit innan både äppelträd och utomhusbad stänger för säsongen.

2 tankar kring ”Fågelbad av djup tallrik – DIY

  1. Trädgårdstoken

    Så tjusigt fågelbad dom fått! Och så praktiskt med förborrade hål. Har tänkt göra något liknande länge nu, men det är det där med att borra i porslin…

    Här sorteras också. Har flera kassar som skall till Kyrkans Secondhand här. Kanske jag också kan hitta ett fat med hål i? :-)

    /Mia

Kommentarer är stängda.