Fåglar i trädgården

fagelliv

Rödhake (från vgof.se), grönfink (från en finsk blogg jag glömde namnet på…) och en gråsparv.

Vi hade en ljusblå burfågel när jag var liten. Han hette Tusse och var undulat.Ja, det var väl det jag visste om fåglar innan jag flyttade till Kristianstad…

Nu har jag lärt mig många fler arter eftersom det är massor av fåglar i trädgården. Kanske inte så konstigt eftersom Kristianstad är ett av Sveriges fem biosfärområden. Ett biosfärområde är, enkelt uttryckt, ett områden där ny kunskap testas för att hållbart hantera relationen mellan människan och naturen. Förutom de vanligast förekommande fåglarna som t.ex. gråsparv får vi ofta besök av grönfink, rödhake och hackspett. 

Nu är det faktiskt kul när det dyker upp nya arter i trädgården! Och då tänker jag INTE på duvor, kråkor eller skatjävlar…