Grottfolk

kullen-sepkullen-sep2

Du har helt rätt! Det är ingen större skillnad på de här bilderna trots att det gått två år mellan tagningarna. Men om du visste hur mycket gräsmatta som grävts upp, ”skottkärrats” och lagts upp och ner på högen skulle du banne mig bli impad! Och inte bara det, flera lager av tidningspapper har jag också lagt ut. Överst ett lager planteringsjord med vintergröna som marktäckare.

Den tidigare planen på att göra en blomsteräng på kullen finns inte längre utan istället blir det växtlighet med både höjd och bredd för att slippa se grannens plank. Tips någon?

En plan har jag däremot på hur jag ska få ut sambon i trädgården nästa år. Jag ska satsa på en kaffegrotta. Det borde väl locka honom, storkonsumenten?

En kaffegrotta är en lägre berså där själva ”muren” är av sten. Kaffegrottor placerades vanligen i trädgårdens bakre hörn, eller längs en långsida, i gamla skånska trädgårdar.

Här blir det kaffegrotta à la Solsidan. Istället för stenmur blir det häck av något slag. En helt vanlig berså med andra ord tänker du. Jo, så är det ju, men kaffegrotta låter bättre, åtminstone som lockbete…