Flyttkarusellen är igång

ormoga-hejda2Borde man inte bli klokare med åren? Varje år när det är dags att dela (eller flytta) perenner tänker jag att ”jamen det där, det är gjort på en timme eller två”. Jodå. Pyttsan. Not! Istället sker den där dominoeffekten. Det man delat på behöver en ny plats och då ”måste” något annat flytta på sig som i sin tur gör att något annat får flytta på sig. Och så rullar det på. Och tiden går.

Men har du inte en plaaaan tänker du kanske? Jodå, visst har jag det. Men den är långt ifrån konstant. Finns det någon som har en trädgårdsplan som är huggen i sten?!

Rabatten bredvid pergolan har jag knappt tittat åt i år och det har minsann den vårblommande marktäckaren ormöga gillat. Näe, bort med den så att övriga perenner får luft och lust att bre ut sig. Ormögan är nu bortrensad och kompost och barkmull är utlagt i rabatten som jordförbättring till den tunga lerjorden. Återstår bara att fylla på med en delad perenn eller två…

ormoga-hejdaTvå säckar ormöga finns att hämta för den som vill ha denna söta marktäckare. Sprider sig nästan inte alls ;)

Ormöga – hej då!

PS  Jag gillar verkligen ormöga och har den som marktäckare under buskar och träd. Där är den underbar på våren när den blommar i blått! Men i rabatten bland övriga perenner tar den lätt över.

 

9 tankar kring ”Flyttkarusellen är igång

 1. Jessica, grannen

  Attans att man inte har vägarna åt ditt håll imorgon! Eller har jag det kanske, ska se över morgondagens behov ;)

 2. Marina

  Trädgårdsplaner har jag men de kan ändras snabbt ;). Tidigare idag funderade jag på vad jag står och gör om ett år. Jag menar, i våras sa vi att vi inte hade några trädgårdsprojekt på gång. VI trodde verkligen på det själva. Jag kunde inte ens se någonstans där det skulle gå att göra en pytteliten ny rabatt. Vad hände sen? Jo, ”projekt byta plats på utekök och trädgårdsland” drog igång och pågår för fullt. Spännande att se vilken klok idé vi får till nästa år.

  Kram

 3. Millan

  Såg att du har en rysk oliv, jag köpte en sån när jag var nere hos Mandelmanns för nåt år sedan som dog direkt för mig och sen har jag inte sett en sådan sedan dess (fast jag har ju inte direkt letat så där aktivt heller). Kul att se den igen och förstår varför jag köpte den, den är väldigt snygg.

  Planer är till för att ändras eller i alla fall hållas levande och flexibla.

  Lycka till med din träning, tror aldrig att jag har varit så här innan så jag njuter så länge det varar och kämpar på.

  Ha det gott!
  Kram

 4. Fröken Grön

  Hugget i sten? Urkorkat uttryck det där, if you ask me!
  Själv har jag inte ens börjat med höstrensningen av rabatterna.
  Tror det får bli en aktivitet för nästa helg.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  P.S. Känner jag min kära granne rätt, så står hon och ringer på din dörr redan imorgon, hehe! D.S.

 5. Pingback: Stensäker placering | Livet på solsidan

 6. Pingback: Karusellen har stannat | Livet på solsidan

 7. Pingback: Solsidans årskrönika 2013. Juli – december. | Livet på solsidan

 8. Pingback: Månadsbilder januari 2014 | Livet på solsidan

 9. Pingback: Hängande bord à la Ernst | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.