Stensäker placering

pergola-ros”Näe, inte nu igen!” tänkte säkert rosen Schneewitchen när den än en gång fick flytta. En del av mina växter lever ett ganska kringflackande liv och anledningen är att det ibland går för snabbt mellan tanke (rabattplanering) och handling (plantering). Just när jag planterar känns placeringen nästan alltid klockren, men sen är det inte alls ovanligt att växten får en ännu mer klockren placering!

Det var precis det som hände häromdagen vid den stora flyttcirkusen. Mitt i flyttstöket blev Schneewitchen liksom över och det var då den kom till mig. Den (sista?) ultimata placeringen av Schneewitchen. För var ska en väldoftande ros stå om inte inne i pergolan? Nu kan vi gunga i hammocken och samtidigt sniffa väldoft. Klockren placering ännu en gång alltså ;)

pergola-murgronaUngefär samtidigt som murgrönan påbörjar sin klättring uppför väggen av bambumatta i pergolan sätter jag check på fjolårets absolut jobbigaste projekt. Att lägga gatsten i pergolan. Det tog ”bara” drygt 15(!) månader innan jag fick ner de sista stenarna i sättsanden. Äntligen! De här stenarna har en ultimat placering från start och kommer aldrig-aldrig att flyttas (i alla fall inte av mig). Det kan jag garantera!

2 tankar kring ”Stensäker placering

 1. Le petit jardin

  Oavsett så blir det ju fint till slut…och det är tur att de är tåliga våra madamer i trädgården. Har själv börjat fundera på storflytt i trädgården, men får nog lämna dt till tanken än tills jag kommer i trädgårdsfas igen
  gatsten är så snyggt!!

  kram kajsa

 2. Marina

  Snyggt!
  Växterna här hos mig får också flytta en hel del. Vissa av dem i alla fall. Det brukar gå bra.

  Kul att du hittat ett träningsställe du gillar. Det är ju så mycket roligare när man verkligen gillar det man gör och inte gör det bara för att man vet att man måste.

  Kram

Kommentarer är stängda.