Blommig fredag – Vad blommar hos mig just nu?

trampnarvjpg
Trots att höstvibbarna blir fler för var dag är det fortfarande mycket som blommar. Det mesta i mörka, dova och höstlika färger men det finns så klart undantag. Sötast just nu är den mossliknande marktäckaren trampnarv, ’sagina subulata’. Dess små vita blommor sticker upp som synålar ur en nåldyna. Hur sött som helst!

trampnarv2
Trampnarven blir bara ca 5 cm hög och sägs trivas mellan plattor och stenar. Med anledning av det köpte jag två två plantor i våras (delade dem direkt) för att se om de trivdes mellan gångplattorna i betong. Och visst ser de ut att trivas för de har vuxit sig fyra gånger så stora sedan planteringen. Det är m.a.o. läge att dela för att kunna täcka fler mellanrum. Plattor är det gott om…

Läste efter att jag köpt plantorna att trampnarven frösår sig galet mycket och sprider sig ohämmat. Stämmer det verkligen?!

schneewitchen
Söt i både blomning och doft är den vita rosen Schneewittchen.  Den står i en skuggrabatt med typ ingen sol alls och jag var orolig att det skulle bli för skuggigt. Men icke. Den har blommat hej vilt i princip hela sommaren. Svårt att inte vara nöjd med den här rosen!

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Vad blommar hos mig just nu!

Om du känner dig pigg på att vara kreativ och hjälpsam får du gärna läsa mitt förra inlägg. Jag behöver bollplankshjälp!

11 tankar kring ”Blommig fredag – Vad blommar hos mig just nu?

 1. Pilgrim

  Trampnarv låter som ett perfekt köp till stenarna framför glasverandan! Tack för tipset!
  Kram Hélena

 2. Marina

  Vet inte om det skulle bli rörigt med ett material till. Du döljer ju isåfall ”gunnebo” och då blir det ändå bara två material.
  Plank skulle kanske funka? Jag personligen gillar ju plank. Då har man något året om.

  Kram

 3. Villrose

  Åååå! Jeg har tenkt lenge på å så sagina subulata. Søt er den! Aner ikke om den sprer seg mye, men den kan få lov til å utkonkurrere ugress-bunndekkerne mine hvis den vil!

  Ja, Schneewittchen er en takknemlig rose. Jeg har plantet en mutasjon av den, nemlig vakre ’Burgundy Ice’.

 4. Fröken Grön

  Härliga trädgårdsbilder! Inser att jag verkligen har försummat min egen trädgård den sista månaden. Så går det när man bara fokuserar på inomhusprojekten…

  Angående din fråga i förra inlägget, så hejar jag också på ett grönmålat plank. Det kommer bli hur snyggt som helst, och så är det ju färdigt på en gång, till skillnad mot en thujahäck.

  Önskar dig en skön söndag! Må så gott!
  /Anna-Karin

 5. Pingback: Smalbladig silverbuske som solskydd | Livet på solsidan

 6. Pingback: Stensäker placering | Livet på solsidan

 7. Pingback: Månadsbilder juli 2014 | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.