Månadsbilder juli 2014

Varje gång det är dags för månadsbilder blir jag lika förundrad över hur snabbt tiden går. Fast lika snabbt som månaderna passerar, lika snabbt glömmer jag hur månadsbilderna från förra månaden såg ut. Allt är med andra ord precis som vanligt och det känns hur bra som helst!

Kollade igenom månadsbilderna för de månader som varit 2014 och minsann – det har hänt en del!

bakomgaraget-2014-7

Juli – vy från köksfönstret

Många av er scrollar säkert förbi den här bilden utan att hinna blinka. Det är ju många som inte gillar gula blommor, Det är inte heller min favorit, men så här avgränsat bakom garaget i halvskugga tycker jag det passar bra. Marktäckaren heter penningblad och blommar någon vecka i gulaste gul. Resten av året håller den sig grön och fin.

 

fran-hokarangen-2014-7

Juli – stengången längs med husets långsida.

Den vitblommande marktäckaren trampnarv blommar just nu. Me like! Inte så lätt att se på bilden, men jag har trampnarv mellan varje platta. I våras hade jag den bara mellan några, men jag delade och fyllde ut. Som vanligt. Tålamod. Tålamod innan allt är täckt… Men när plattorna väl är inramade av trampnarven kommer det bli så snyggt!

maackia-2014-7

Juli – vy mot pergolans kortsida

Ja, vad ska man säga? Det tar sig och jag tokgillar den här rabatten! Till och med hasselörten i förgrunden har börjat sprida sig i rabatten som inte ens är en säsong gammal. Den kom till sent i höstas.

 

fagelbad-2014-7

Juli – mitt i trädgården, vid fågelbadet

Och så den här rabatten. Kom också till i höstas. Inte lika nöjd med den. Fast i helgen flyttade jag runt lite och nu är jag i alla fall mindre onöjd…

Samtliga månadsbilder för 2014 hittar du under huvudmenyn OM TRÄDGÅRDEN. Eller så klickar du här för att komma direkt till månadsbilderna.

6 tankar kring ”Månadsbilder juli 2014

 1. Ellinor

  Halloj! Bara en stilla fråga – vad är det du inte riktigt gillar med den sistnämnda rabatten? Härifrån, på min sida av dataskärmen, ser den jättefin ut! Tycker du är så otroligt kreativ som lyckas få ihop din gräsmatte-lösa trädgård så bra.

  Ha en fin kväll!

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Tack för berömmet!
   Ja, vad är det jag inte gillar? Tycker rabatten är plottrig och spretig. Fast jag har kommit på att det kanske är formen på rabatten jag inte gillar. Det finns liksom inget fram, bak eller mitten på den. Fast nu, efter helgens omflyttning, känns det mycket bättre. Nästa år kanske det till och med är min favverabatt ;)

 2. Fröken Grön

  Det ser alldeles fullkomligt ljuvligt ut i din trädgård, Tamara!
  Om du tröttnar på bostadsbranschen har du alldeles säkert en framtid som trädgårdsdesigner!
  Kram!
  /Anna-Karin

 3. Le petit jardin

  ibland blir jag tokig av den gula peningbladet, för den sprider sig som ett ogräs…men på vissa ställen är den ju faktiskt både praktisk och snygg. trampnarv däremot är ju supersnyggt, den ska jag ta mig en funderare över

  Har bytat blogg och lämnat Le petit jardin bakom mig…så häng med mig här istället
  http://konstattleva.blogspot.se/

  Kram Kajsa

 4. Rost och rädisor

  Så vackra rabatter, stensättningar och slingrande gångar. Det ser så fräscht och nygjort ut. Så flitiga är vi inte här. Bara att gratulera och så önskar jag dig en trevlig helg
  Anette

 5. Trädgårdstid

  Mmmmm, så fint! Det syns inte på bilderna vad som är ”fel” med den stora rabatten, jag tycker den ser underbar ut!Trampnarv ska jag spana upp lite bättre, försöker hitta något som kan tränga ut annat i de breda mellanrummen mellan ölandssten på vår entrégång, det kanske kan vara en idé!?
  Kram
  Elin

Kommentarer är stängda.