Från kök till källare

tulpan-purple-prince

Bilden är tagen från källarfönstret. Jag är förvånad över hur skarp bilden blev trots det galet skitiga fönstret!

Idag. Regn. Rusk. Blåst. Som gjort för en innedag med andra ord. En rejäl vårstädning av köket stod på min agenda idag. Men när jag skulle gå ner i källaren för att hämta skurhinken fastnade jag (mycket oväntat – not) i nåt annat. Nämligen tulpanknoppar som jag såg från källarfönstret. Och nu sitter jag här. I källaren. Vid min blogghörna.

Tulpanerna som redan kommit så långt är ’Purple Prince’. Det är nästan tre veckor tidigare än i fjol. Då såg det ut så här i samma rabatt! Även brunnävan och höstanemonen har kommit långt. Och gråtimjan (längst ner till vänster i bild) har skiftat färg från grådassig till grön. I år tror jag banne mig att timjan kommer täcka hela ytan som det är tänkt att den ska täcka. Timjan som marktäckare. I löööv!

 

tulpanerna blommar i kapp

’Angelique’ (ljusrosa) och ’Purple Prince’ (purpurröd) i mitten av maj 2013.

Än så länge ser jag inga knoppar av den ljusrosa tulpanen i rabatten, ’Angelique’. Förhoppningsvis är den bara lite sen i starten. Jag vill ju gärna att den ska bjuda på lika fin blomning som i fjol. Se bilden ovan. Visst är de fina ihop?

Och köket då?
Jo då, det står där det står ;)

9 tankar kring ”Från kök till källare

 1. Ellinor

  Ja, det är helt galet mycket tidigare i år! Och jag klagar sannerligen inte. Det däringa vintriga som vi hade förra året – det där som aldrig verkade ta slut – det kan jag vara utan. ”Nej, jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna.” :-)

  Timjan är helt strålande bra i rabatterna. I år ska jag plantera in vit backtimjan och jag hoppas att den är lika villig på att bre ut sig som den lila.
  Ha en fin dag!

 2. Katarina /En Grön Sida

  Så vackert! Underbara tulpaner och gråtimjan… så fint!
  Blir sugen på att ”skutta” ut och kolla hur mina ’Angelique’ mår, men det råder regn- och ruskväder, så… fast, det hindrar inte, känner jag nu då nyfikenheten är väckt =oP
  Allt gott!
  /Katarina

 3. Karin ~ Mina Rum

  En helt underbar kombo måste jag säga. Riktigt så långt har inte mina tulpaner kommit, men de är på gång. En riktig ”skog” av Thalia-knoppar kan jag dock se från köksfönstret. Kan nog bli gott om narcisser i år.

  Kram!

 4. Marina

  Då kan vi dra slutsatsen att man ska passa sig för att gå ner i källaren ;). Vet ju aldrig vad man kan fastna i.

  Kram

 5. Kristinas oas

  Ja, kök brukar finnas kvar på något underligt sätt. Växter brukar däremot hinna blomma över om man inte tittar till dem regelbundet. Klart vi prioriterar rätt då. ;)
  Kram Kristina

 6. Annika

  Det är konstigt, men när det kommer till städning inomhus är det väldigt lätt att något annat tar över uppmärksamheten. Vackra tulpaner i knopp till exempel! Så vacker kombination du har av tulpanerna! Väntar ivrigt på mina som bara är blad än så länge och håller tummarna för att rådjuren ska låta dem vara ifred!
  Ha en fin och vårlig helg!
  Annika

Kommentarer är stängda.