Mossa mellan stenarna? Inte nu längre!

pergola-golv-mossa

Normalt sett har jag inget emot att rensa ogräs – oftast är det rena rama terapin. Men att rensa ogräs och mossa mellan stenarna i pergolan tycker jag är pest. Till mossan som frodats EXTRA mycket den milda vintern säger jag bara: Otack!

 

pergola-golv-mossa2

Kolla in skuggan! Är det inte Lucky Luke? Näe – det är bara jag. I min nya stråhatt. ”Pistolen” är ett kvastskaft.

Rensningen av mossan gör jag mekaniskt. Jag använder Inga gifter eller ogräsättika fast det kanske funkar?! Istället tar jag en liten planteringsspade och ”kratsar” bort mossan mellan fogarna. Stenmjölet (fogen mellan gatstenarna) får jag med mig upp oavsett vilket verktyg jag använder. Hm. Handhavandefel kanske…

 

sattsand-pergola

Efter rensningen kompletterar jag med nytt stenmjöl. Gynna inte handlarna och köp sättsand eller stenmjöl i butik. Åk istället till ett grustag om du vill komma billigt undan. För dessa två byttor betalade jag 20 kronor. I och för sig ”dyrt” med tanke på att ett helt släp stenmjöl skulle kosta cirka 200 kr. Antar att 15 av de 20 kronorna jag fick betala var för administrativa kostnader. Eller till fredagsfikat ;)

Vill du läsa mer om pergolan och hur det ser ut i och runt om den klickar du här.

10 tankar kring ”Mossa mellan stenarna? Inte nu längre!

 1. Ellinor

  Jag lider av plattrensningsallergi. Det låter som om du har en släng av det du med. Den är lite speciell eftersom den är tvärtemot all annan allergi – dvs den är kraftigast innan man påbörjar själva jobbet. När jobbet väl påbörjas lättas besvären något för att vara helt borta lagom tills man är färdig.
  Jag håller med dig! Grustag är det bästa shoppingstället! Där köper jag all jord, sand och stenmjöl. Lysande bra.

  Ha en fin helg!

 2. Merja

  …och jag som gillar mossan i min stengång. Rensar bara bort ogräset men mossan både mjukar upp intrycket och är vackert./Merja

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Jag tycker också mossa är fint, mellan större stenar/plattor. Kanske är det för att jag själv lagt stenarna som jag vill att de ska synas ;)

 3. Annika

  Fy för att rensa mellan plattor! Jag har provat både kokande saltvatten, ättika och värmepistol men till slut ligger jag där och rensar… Det som kan vara terapi i rabatterna blir svettigt och tråkigt bland plattorna. Mossan och jag har slutit fred, men ogräset är det krig med!
  Ha det gott!
  Annika

 4. trädgårdsdrömmen

  Känns väl skönt att få bjuda på lite fika till folket på grustaget :) Skön Lucky Luke bild, en sak är säker… du är precis lika cool! I din trädgård är det du som upprätthåller lag och ordning, iaf när det gäller ogräs. ..kan inte låta bli att tänka på din svalört, hehe.
  Trevlig helg! /Anna

 5. Fröken Grön

  Se där, ännu ett finfint användningsområde för våra kära tub trugs!
  Själv grunnar jag som bäst på om det inte är dags att beställa en ny grushög, för sommarens alla kommande projekt. Har man grus har man sysselsättningen tryggad för en lång tid framåt, hihi!
  Önskar dig och din gubbe en riktigt skön helg!
  Kram från ”Glesbygd”!
  /Anna-Karin

 6. Tittis trädgård

  Oj, vilken jobb du har! Jag vet hur jobbigt det är, jag har under många år varit den som rensat plattorna i terapiträdgården på jobbet. Flera hundra kvadratmeter plattläggning att rensa…suck…inte undra på att mina knän är kaputt! När jag inte längre orkade tog de dit en kille med brännare och brände bort ogräset på några minuter. Nu är jag arg på mig själv att jag inte sa till tidigare, för roligare trädgårdsjobb finns ju:-)

Kommentarer är stängda.