Fy för fyrverkerier

reketer

Tillhör du dem som bränner av smällare och raketer för flera hundra kronor på nyårsafton? Jag gör det inte! För mig känns det som ett otroligt slöseri med pengar och för det andra är jag ”rädd” för smällarna. Jag tror inte att jag någonsin smällt en endaste smällare. Inte ens de där små, med snöre, som fanns när man var liten. Ettöringar. Hette de inte så? Nu var de knappast så kraftiga att det fanns risk för att bli av med ett finger eller två, men jag har alltid varit en mes. När det kommer till smällare. Inte annars. Haha!

Här i villaområdet brändes det smällare och raketer för många, många tusenlappar på nyårsafton. Från (och åt) alla håll och kanter. Hej vilt liksom! När jag fotade månadsbilderna häromdagen noterade jag att det var MÅNGA raketrester som singlat ner i trädgården efter att de gjort sitt där uppe på himlavalvet. Ogilla att ta hand om andras ”skit” :( 

 

8 tankar kring ”Fy för fyrverkerier

 1. Annika

  Det är ungefär lika dumt som att elda pengar. Men det som upprör mest är att de är miljöfarliga, skrämmer slag på de vilda djuren i skogen och dessutom finns det hundar som måste avlivas efteråt för att de blivit så rädda att de inte kommer till sans igen.

  Ligger det dessutom smällare på marken som inte brunnit av som de ska så räcker det att ett litet barn eller en hund får i sig ett uns av det bariumsalt det innehåller så kan de dö! En bekants hund dog på det sättet.

  Dessutom, som sagt, så ligger skiten och skräpar långt efter nyår!

  Oj då, nu blev jag visst väldigt engagerad!

  Kram Annika

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Men fy, vad trist med hunden!
   Jo, man blir lätt lite anti mot smällarna. Men vi är väl knappast ”målgruppen” heller. Skulle tro att det är män. Typ alla män ;)
   Kram Tamara

 2. Marina

  Det där är inte kul alls. Jag smäller inte, inte maken heller längre och sonen frågade inte efter egna men det smälldes lite där han var vis 12-slaget. Han är sådan djurvän och vet hur dåligt många djur mår så det är nog bla därför han inte bett om egna.Han är ju annars i den åldern då de brukar gilla att smälla.
  Dels kostar det jättemycket pengar som världens folk skulle kunna göra underverk med, djur mår otroligt dåligt många gånger, miljön mår dåligt, många skadas och det skitar ner när diverse delar landar på marken. Alltså många skäl enligt mig till att inte smälla.
  Nej, gör annat med pengarna!

  Kramar

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ja, stackars alla djur! Stora som små. Grannens två hundar var helt nervösa av allt smällande. Tyvärr smälls det ju inte bara på nyårsafton utan både dagarna före och efter. Hmm…
   Kram Tamara

 3. Trädgårdstoken

  Ja, jag tycker det är lika obehagligt och jobbigt som alla små djur. I år köpte vi tysta och vackra papperslyktor istället. Att första lyktan brinnande fastnade i ett träd och skrämde slag på oss är en annan historia. Resten av lyktorna ligger oanvända i förrådet. Nästa år får det bli tomtebloss… ;-)

  /Mia

 4. Anna-Karin, Landet Krokus

  Fattar inte heller det där med smällare och raketer… Kan inte komma på att jag någonsin har köpt några. Ens som barn … Finns ju så mycket annat att lägga sina slantar på. Frön och plantor till exempel. ;)
  Ha en finfin helg!
  Kramar!

Kommentarer är stängda.