Höstfint vid entrén

entre-hostblommorInte för att sommarblommorna vid entrén hade gett upp men det är lika bra att vara förberedd nu när herr Frost börjat dyka upp. Det innebär alltså att frosttåliga(?) växter nu får ta plats i den stora zinkkrukan vid entrén. Tycker det lila och silvergrå temat är fint till den höstgula bakgrunden. Speciellt fina tycker jag mina flätade pilstaket är. Jag är sååå nöjd med dem!

entre-hostblommor2Även de små rostiga ljuslyktorna passar in i det höstgula temat. Med värmeljus i lyktorna blir här höstmysigt även kvällstid.

entre-hostblommor3I krukan ryms ljung, prydnadskål, silvergirland och silverek. Vi får väl se hur länge de härdar ut när herr Frost dyker upp. Länge hoppas jag!

 

5 tankar kring ”Höstfint vid entrén

 1. AnnaHelena

  Ja, jag kan bara hålla med! Dina flätade pilstaket är fantastiskt fina! Smycken för trädgården!
  Jag var själv sugen på att fläta i somras, och när jag fick lite pil av en kollega så blev det början på en rabattkant. Men det gick åt mer material än jag trott, så den blev aldrig klar. Var köper du din pil? Jag hittar ingenstans här i närheten som säljer. Har du några tips?
  Fina planteringar!

  Kram // AH

  1. Katarina /En Grön Sida

   Vackert i krukan, härliga färger!
   Fantastiskt pilstaket! Hm, jag behöver vackra väggar i trädgården och gärna sådana som inte tar alltför stor plats. Dina pilstaket inspirerar! Tack, tack!
   Liksom thujorna – vilken sort har du förresten? Läste någonstans att det fanns ex vis Smaragd och Brabant, med lite olika uttryck och växtsätt.
   Ha det gott!
   /Katarina

 2. Marina

  Pilstaketet var det mina ögon föll på först på bilden. Jättefint!
  Att göra fint vid entrén nu är ett bra sätt att få mysstämning. Jag köpte två stora pumpor i veckan som gick. En vid varje ytterdörr. Lyktor, ljung och silvernjurvinda finns också. En zinkhink fylld med lönnlöv satt jag på ett ställe. De sjunker säkert ihop mycket nu när det regnar men det såg färgglatt och fint ut igår i alla fall.

  Kram

 3. Karin - Mina Rum

  Instämmer med föregående kommentarer, pilstaketet är grymt snyggt. Gör sig så bra till det gul-röd-bruna i bakgrunden. Planteringen är också jättefin.

  Kram!

 4. Carina

  Pilstaketet….jag säger bara: WOW!!! Hur snyggt som helst!
  Gick in och lyssnade på länken med din intervju….så bra den blev….och den ena bloggvännen du nämnde, visste jag direkt vem det var..hihi….
  Ha en fortsatt go´ höst!
  Kram

Kommentarer är stängda.