Ingen riktig gosse

jungfrun

Gossen i det gröna. Så heter dom, sa grannen om de plantor jag fick förra sensommaren. De frösår sig villigt, men fyller ut bra om du vill täcka lite bar mark. Bar mark? Jo tack, det har vi ju gott om sa jag. Tackade och tog emot det som då mest liknade vissen dill. Några blommor hann visa sig innan hösten, men jag var inte direkt stormförtjust.

Men nu. Nu ser den inte ut som dill längre, utan blommar friskt och vackert i en massa blå nyanser. Tycker den är jättefin både före, under och efter blomning. Faktiskt så fin att den nog ska få en alldeles egen (nästan) rabatt nästa sommar. Och grannen hade rätt, den frösår sig. I massor. Men eftersom jag bara hittat frösådda plantor typ 20 cm från rabatten är det inga problem.

Till sist. Ni är säkert redan flera som säger: ”Det är fel-fel-fel. Det där är ingen gosse. Det är en jungfru”. Och visst är det så, det är en Jungfrun i det gröna, Nigella damascena. Tur jag googlade lite innan jag la ut inlägget…

1 tanke kring ”Ingen riktig gosse

  1. Pingback: Blommig fredag – Oskyldig? | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.