Blommig fredag – Oskyldig?

wanåsburen

Oskyldig? Hmm. Det var inte det lättaste temat för veckans ”Blommig fredag” om du frågar mig.

*tänk-tänk-tänk* Min absolut första tanke om Oskyldig var färgen blå och bokstaven O och därefter raskt vidare till bilden ovan. Bilden tog jag i Wanås Konstpark i somras ståendes i en stoooor bur som är placerad längst ut på en brygga.

 

jungfrun

En inte så oskyldig blå blomma poppar också upp i tanken. Det är Jungfrun i det gröna som jag fick av grannen första våren (2011) när vi hade ungefär 800 kvm hårt packad lerjord att slåss med. Både före, under och efter blomning var hon så oskyldigt söt och vän. Nämen, vilken söt liten rackare tänkte jag då! 

jungfrun-i-det-grona

Nu tänker jag att den där jungfrun inte är så oskyldig, för det är väl fanken till att kunna fröså sig. Jag har sagt det förr – låt dig inte luras av ett oskyldigt yttre…

Nu ska det bli kul att läsa hur andra tolkat temat hos Bland rosor och bladlöss. Temat idag är alltså ”Oskyldig?”.

 

19 tankar kring ”Blommig fredag – Oskyldig?

 1. Anna

  Helt underbar bild, jag glömde helt bort idag med tema så det blev ett vanligt inlägg. Såg att du bakar skurna pepparkakor, visst är det super gott!
  Som jag trodde skulle inte vår stor burk räcka till helgen, det finns lite smått kvar på botten som inte överlever kvällen :)

  Trevlig helg
  Kram Anna

 2. Veronica

  Det var galet, vad den frösått sig! Bra att veta om jag skulle sätta den nån gång!

  Bakom de vänaste, oskylda vackra blommor finns riktiga marodörer…

  Ha en skön helg!

  Kram

 3. Anita

  Den översta bilden …. så himla snygg! Och jungfrun, hon verkar definitivt inte oskyldig. Henne bör man alltså tydligen akta sig för.

  Ha en fortsatt fin helg!

 4. Carina

  Haha, du är för rolig! Gillade tolkningen i buren…..den är verkligen dubbeltydig….oskyldigt blå och ändå fångad…..Jaså den lilla jungfrun är en så´n rackare på att fröså sig, tack för tipset, då ska man se till att passa sig för en sådan liten raring, fniss.
  Ha en skön helg.

 5. Leena

  Jungfrun i det gröna är så vacker att man kan nästan förlåta den att den självsår sig enormt. Men klart den inte är så oskyldig som den ser ut!

 6. Ulrika

  Vilken häftig bild, den från Wanås!
  Jag tog hur många bilder som helst när vi var där. Och från buren säkert 100 stycken. Men inte vände jag blicken uppåt, inte. Tänk vad man kan missa.
  Och den lilla söta Jungfrun… Jag tänkte så den till våren. Kanske ska jag tänka om…
  Kram Ulrika

Kommentarer är stängda.