Klipp ner perenner och få en andra blomning

chelsea-chop

Nu har jag klippt ner nästan alla daggkåpor, kantnepetor och stäppsalvior. Det tar lite tid, men det är det värt eftersom man oftast blir belönad med ännu en blomning. Inte illa va?

Daggkåpan och kantnepetan är yviga men jag samlar ihop hela växten i ena handen, som en hårtofs ungefär, och sen klipper jag bara. Rätt av. På hälften. Jag använder en liten hushållssax, tycker det är smidigast. Direkt efter klippning är växterna ingen vacker syn, men efter någon vecka är de fina igen. Och förhoppningsvis blommande.

 

constance-klippt

Mina tre Constance Spry-rosor hade en del utblommade blommor som också fick känna på saxen. Tyvärr är de här primadonnorna inte lika givmilda som perennerna. De blommar bara en gång per säsong. Men oj som de blommar. Underbart är kort!

Vill också passa på att önska dig en trevlig midsommarhelg!

5 tankar kring ”Klipp ner perenner och få en andra blomning

 1. Trädgårdstid

  Tack för påminnelsen! Får se när det kan hinnas med…:-)
  Hoppas att du har en skön midsommar. Själv sitter jag just nu och inte tittar på fotboll. Det gör ingen annan här…
  Kram
  Elin

 2. Ellinor

  Ja daggkåpa måste jag sätta igång med att klippa ner. Tycker inte om när de blir fröiga och risiga.
  Hoppas du har en fin helg och att du trivs på jobbet

Kommentarer är stängda.