Röd och lila kombo

framsida-hostblad1
Sommarens torka har knappast varit den bästa starten för de japanska prydnadskörsbären som planterades på framsidan i början av sommaren. Inte heller har de få de 30-50 liter vatten i veckan som rekommenderas. Suck. Jag är (oftast) en slarva när det kommer till att vattna…  

Men trots ”vanvården” ser träden ut att ha klarat sommaren fint och nu har de börjat klä sig i höstkostymen. Snacka om färgrik dress! Det kommer bli så grannt (som de säger här i Skåne) när alla tre träd lyser röda.  

framsida-lilaUnder träden står marktäckaren rosenplister som snart täcker hela framsidan. Den har växt utav bara tusan i sommar. Jag börjar förstå varför många anser den vara ett ogräs men här är ytan stor och då funkar rosenplister bra tycker jag. Den är dessutom lätt att rensa bort om (läs: när) den kommer på villovägar. 

framsida-lila2
Än så länge är enda nackdelen med rosenplistern att den inte doftar så gott, men doften kan kvitta för mig. Körsbärsträdens löv verkar inte heller bry sig för de dalar ner och lägger sig till ro på täcket av rosenplister och bildar en rödlila harmoni :) Inte den vanligaste färgkombon men jag tycker minsann den är snygg!

 

3 tankar kring ”Röd och lila kombo

  1. Pingback: Där man minst anar det | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.