Salvia ’Caradonna’. Den bästa salvian?

salvia-caradona

Häromdagen kom jag hem med salviaplantor (’Caradonna’). De salvior (’Ostfriesland’) som står i höstrabatten ville sig inte förra året – ja inte förrförra året heller. De blev fula och skräpiga så fort de blommat över och även om jag klippte ner dem så kom de inte igen. Tråkiga.

Många bloggare skriver om Caradonnans förträffllighet så nu tänker jag försöka med dem istället. När jag delat mina nyinköpta plantor (jag gör nästan alltid det för att få fler) och traskade iväg till rabatten kom jag på att jag redan köpt ’Caradonna’. I höstas. På växtutförsäljning. Så typiskt mig. Nåja. Det innebär bara att det blir många förträffliga salvior i år.

Har du salvia i din trädgård och i så fall – vilka ”sköter” sig bäst?

 

6 tankar kring ”Salvia ’Caradonna’. Den bästa salvian?

 1. Anna Godastunder

  Här är det caradonna som är storfavortiten,.Sen har jag även mainacht som jag är super nöjd med, den blommar långre och kommer gärna i två omgångar. Mina caradona är rangliga i år men jag tror det beror på att tulpanerna höll på att kväva dom.

  Ha det gott
  Kram Anna

 2. Camilla

  Jag har trädgårdsbesök här i helgen och fick då några plantor Salvia, dock inte namngivna, som jag skall sätta ned i rabatten. Skall försöka att komma ut mellan regnskurarna idag ( igår regnade det hela eftermiddagen/kvällen) och fundera ut var jag ska sätta dem.

  Camilla J

 3. Jenny

  Jag satte Caradonna förra året, ska bli spännande att se vad det blir av dem. Har vita i en annan rabatt och de har inte riktigt velat, kanske har det varit för torrt åt dem, jag vet inte. Nu är det några bloggare som på kort tid skrivit om stäppsalvior, minns inte om alla gällt Caradonna som betett sig märkligt och det är bara att hålla tummarna att det är något tillfälligt.

  /Jenny

 4. Marina

  Jag har ingen aning om vad mina salvior heter. Har både lila och rosa. Jag har nog fått dem av en arbetskamrat för flera år sedan tror jag. Hoppas dina håller sig fina nu.

  Lycka till på måndag! (det är väl då du börjar?)

  Kram

 5. Karin ~ Mina Rum

  Jag har en rosa salvia som blommar fint varje sommar och som inte blir skräpig eller ful efter blomningen. Salvia nemorosa ”Rosakönigin”. Men lila/blå har jag ingen erfarenhet av, så det är perfekt att du luskar i detta. Hade nämligen tänkt sätta det i min nya sydplantering.

  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram!

Kommentarer är stängda.