Sänggavel av plywood – DIY

sanggavel1

Tapeten Eldblomma sitter på väggen i vårt sovrum. Den är fin i alla ljus!

I sovrummet har vi en fondvägg med tapeten Eldblomma (ibland även kallad Eldsblomma) i design av Josef Frank. Eldblomman är min absoluta favorittapet. Jag kommer ALDRIG att tröttna på den här tapeten!

Det innebär att jag aldrig kommer behöva tapetsera om. Toppen ju! Botten däremot för att en tapet blir både skitig och nött när man har en säng utan sänggavel. Dags för sänggavel med andra ord.

Jag är inte mycket för tjocka tygklädda gavlar. De passar bra på hotell men inte hos oss. Istället har jag länge funderat på att göra en sänggavel av plywood. Rätt upp och ner bara. Utan krusiduller.

 

sanggavel2

Sagt och gjort. Jag tog bilen till byggvaruhuset. Lät såga ut en plywoodskiva i rätt mått. Körde hem. Kom då på att jag ville ha rundade hörn för en mjukare känsla. Tog en tallrik. Markerade rundningen med en penna.

 

sanggavel3

Tog ut skivan på altanen. I solen. Sågade ut de rundade hörnen med figursågen. Slipade kanterna med fint sandpapper. Lackade sänggaveln med matt lack så att den skulle vara enkel att torka av.

Väntade på att lacket skulle torka. Fikade. I solen. På altanen.

 

sanggavel4

Sänggaveln sitter i våg, jag höll kameran snett…

Tog in sänggaveln i sovrummet. Ställde den på golvlisten. Skruvade fast den med fyra skruvar. Två uppe och två nere. Inga reglar. Inget lim.

 

sanggavel5

För att dölja skruvskallarna fick sambon en BÄSTIS (kroken från IKEA heter så) på sin sida. På min sida hängde jag en liten målad vimpel i trä. Klart!

Tidsåtgång: Typ ingen. Det som tog tid var att vänta på att lacken skulle torka.
Svårast: Att få in skivan i bilen…
Kostnad: ca 200 kr
Bäddar ni aldrig? Näe.

14 tankar kring ”Sänggavel av plywood – DIY

 1. AnnaHelena

  Men titta så snyggt! Sänggaveln passade ju perfekt till tapeten! Håller med om att den är tidlös, trots att den är så intensiv. En tapet att bli glad och pigg av!

  Kram // AH

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Franks mönster tröttnar man aldrig på. Och tänk att ha förmågan att kunna göra ett så tidlöst och klassiskt mönster som är vilsamt för ögat trots alla färger. Heja Frank!

 2. Le petit jardin

  vad härligt att ha en tapet som man aldrig blir trött på, den är ju verkligen varm och skön att titta på. Sen att fixa till själv en sänggavel, det är inte dumt. Nu sover ni gott och vackrnar vackert

  kram Kajsa

 3. Helen

  Tänkt gå utanför boxen och leta uppenbarligen retaget till sovrummet. Men nä denna dök upp i sökningen så är saken klar – den är mera jag än bara söta rosor. Och jag skull om inte heller tröttna. Mina egna mönster skulle jag tröttna på eftersom jag skulle vilja ändra dom igen. Men Josef Kunde den här saken, det är helt klart.
  Jättefin kombo med gaveln.

Kommentarer är stängda.