Sicket ljushuvud!

ljuslykta

Min 25 dagars planerade bloggpaus är över. Det har varit skönt att pausa från bloggandet då min motivation var lika med noll för några veckor sedan. Men nu känns det kul igen! Vi får väl se hur länge det håller i sig ;)

Den 23 december köpte jag en ny ljuslykta eftersom stormen Sven gjorde spillvirke av den gamla. Lyktan står vid ytterdörren och i den lyser ett batteridrivet LED-ljus i vax som tänds automatiskt vid skymning och släcks när det ljusnar. Förutom att ljuset ger ett naturtroget sken så är det fiffigt att slippa tända och släcka manuellt.

Sambon och jag firade julafton hemma i år. Bara vi två. Riktigt lugnt och skönt. Nåja. På juldagens morgon går jag ut för att kasta soporna och ser då att något saknas. Den nya lyktan är borta! Något (eller några) ”ljushuvud” har alltså gått in på vår tomt, upp för entrétrappen och där plockat med sig både lykta och ljus. Allt under tiden vi var hemma och firade julafton! Jag blir så j-a förbannad, men tycker samtidigt att det är läskigt att någon bara stegar in på tomten och snor grejor. Grrrrr!  

I förrgår köpte jag lyktan på bilden och nu får vi hoppas att den står kvar året ut. Bara några timmar kvar…

Önskar dig ett GOTT NYTT 2014!

16 tankar kring ”Sicket ljushuvud!

 1. Lantloppan

  Fy för tjuvar, må dom bränna sig i ljuslyktan… Önskar dig ett gott nytt år, känns nästan som att det är trädgårdsdax snart igen! Kram
  /Liv

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ja visst är det snart dags igen. Jag tjuvstartade igår då vi hade strålande sol och nio grader varmt. Var ute i trädgården två timmar. UTAN vantar. Underbart :)

 2. marinapersson72

  SÅ himla trist med lyktan! Hoppas ni får behålla den nya. Jag har funderat på sådant ljus. Jag borde köpa ett alltså?

  Gott nytt år!

 3. Anna malm

  Man blir bara så jäkla förbannad, låt andras saker vara ifred.
  Ha ett gott nytt år och god fortsättning.

  Kram Anna

 4. Annika Norberg

  Trist när folk inte har någon känsla för ditt och mitt! :(

  Ett sån’t där ljus har jag också till lyktan som står på trappan. Och det är toppen, det är andra säsongen det lyser nu! Bytt batterier har jag gjort förstås.

  God fortsättning!
  Kram Annika

 5. MissStorm

  Trist med lyktan! Men jag har 2 teorier över vad som hänt som kanske kan trösta. Välj själv vilken du tror är den rätta!

  1. Tomten hade glömt sin egen hemma och lånade din. Du gjorde alltså dagens goda gärning genom att hjälpa självaste tomten!

  2. Lyktan blev stulen, men tjuven observerades av tomten och får aldrig mera några julklappar.

  Kram

Kommentarer är stängda.