Tavelvägg för att dölja TV:n

tavelvagg-tv

Halvdålig bild, men det var snabbt fram med kameran när jag såg tanten (klädd i ”samma” gröna förg som soffan) på TV:n . Visst matchar hon vår nya soffa perfekt? Sen gillar jag hennes kommentar. Den passar liksom in i sammanhanget…

I samband med att vi köpte ny soffa på IKEA gjorde jag om lite i vardagsrummet. Först av allt fick soffan en ny plats. Den står nu mitt i rummet istället för längs med väggen. Har man en så snygg soffa (och det tycker jag att vi har) får den gärna synas.

Även TV:n har fått en ny plats. Finns det någon fulare ”möbel” än en TV?!? Helst skulle jag vilja ha den i ett annat rum eller gömma den i ett skåp vars dörrar är öppna enbart när TV:n är på. Men istället kom jag på ett annat sätt att dölja vår TV. Jag arrangerade helt enkelt om den gamla tavelväggen runt om TV:n istället. Nu försvinner den liksom bland allt det andra och blir integrerad i tavelväggen. TV:n blir som en tavla på väggen. Fiffigt va?

 

soffa-sandbacka-sammet

Nu måste jag såklart visa framsidan på den nya soffan också men du får hålla till godo med den här bilden. Ostylad (inte för att det spelar någon roll. Egentligen) och i morgonljus. Den gröna soffan är från IKEA och heter STOCKHOLM. Tyget är sammet och heter Sandbacka.

Tidigare satt jag alltid i en fåtölj när jag kollade på TV, men nu sitter jag mycket hellre i soffan. Till sambons förtret då han inte längre kan fläka ut sin två meter långa lekamen över hela soffan. Så synd säger jag… Men vi tokgillar den nya soffan. Färgen är cool och den är hur skön som helst. Heja IKEA!

10 tankar kring ”Tavelvägg för att dölja TV:n

 1. Fröken Grön

  Alltså, den där soffan! Kan man annat än ÄLSKA den?
  Och jag garvar högt åt att du skyndar dig att fota den matchande tanten, haha!
  Tavelväggen är perfekt; ett smart sätt att ”gömma” TV:n tycker jag.
  Här hemma står TV:n framför ett fönster. Helt värdelöst…
  Må så gott i din gröna sköna soffa!
  /Anna-Karin

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Eller hur? Visst är det en soffa att älska. Jag visste väl att du skulle gilla den :)
   Fast att ha TV:n framför fönstret gör ju att man döljer de näst fulaste ”möbeln”. Elementen. Smart!

 2. Trädgårdstoken

  Fiffigt att gömma TVn i en tavelvägg! Vi har vår under trappan till övervåningen. Absolut värdelöst. Men enda platsen om vi inte skall slänga ut pianot.

  Så fin bloggen är förresten. Känner att min behöver en rejäl uppfräschning…

  /Mia

 3. Lantloppan

  Det var väldigt fiffigt och snyggt! Förresten… jag lyckades faktiskt få med mig en liten raberberplanta och några revsugor när jag flyttade och de ser ut att må fint. Fast rabarbern blir nog inte så stor som dina i år :-) Kram
  /Liv

 4. Annika

  Det där är ett jättesnyggt sätt att arrangera tavlor i stället för att de hänger en och en lite varstans. Att det sedan gör att tv:n smälter in är ju bonus. TV-apparater är verkligen fula, men ack så användbara ibland.
  Hoppas ni har bättre väder än vad vi har just nu! Blåsigt, regnigt och kallt! :(
  Annika

 5. AnnaHelena

  Oj, vilken fin färg på soffan! En riktig glad-&-pigg-färg! Den passar perfekt där!
  Kul med en färg som sticker ut! Det är modigt – och det blev verkligen jättefint!

  Kram // AH

 6. Pingback: I en ram av guld. |

Kommentarer är stängda.