The only way is down. Eller?

sorgmyggor

Jahaja! Det som såg så lovande ut för en dryg vecka sedan ser nu ut så här. Inte speciellt upplyftande va? Det är andra året jag testar frösådd och mina erfarenheter i ämnet är inte jättestora, men efter lite googlande förstår jag att anledningen till förödelsen kan vara sorgmyggor. Du hör ju själv hur sorgligt det låter.

Visserligen har jag bara sett en mygga men det är larverna (som gömmer sig under jordytan) som är boven i dramat. Nu vet jag inte om det hjälper, men jag har gjort ett räddningsförsök. ”Skakat” av all gammal jord, rengjort krukorna, bytt till ny (färsk) jord, vattnat måttligt och peppat plantorna med glada tillrop. Speciellt det sista tror jag kan hjälpa ;)

Jag har även placerat ut en skål med vatten, diskmedel och ättika. Det ska tydligen vara mumma för myggorna som glatt hoppar i skålen och drunknar. Man kan ju alltid hoppas.

Alltså. Någon som vet om mitt räddningsförsök var helt onödigt?

Brutal ärlighet är helt ok…