Vilken sida av brödet?

huldine

Städning, överfulla soppåsar och icke nedfällda toalettlock. Det är saker som många par tjafsar om i vardagen – har jag hört. Men sånt onödigt tjafsande håller vi inte på med här på Solsidan. Här är vi alltid snälla och glada mot varann. Hela tiden. Öhh, jasså inte?!

Vissa verkar också ”slåss” om att få över- eller undersidan på frallan. Just den diskussionen har vi i alla fall aldrig haft här. Bröd som bröd tycker jag. Bara jag får välja först ;)

Långsökt inledning kanske, men jag kom att tänka på under- och översidor på frallor när jag fotograferade den nu så fina klematisen ’Huldine’. Anledningen är att blommorna är så högt upp i pergolan att jag bara ser dess undersidor. Men det gör mig absolut ingenting, för det är den vackraste delen! I just detta fall väljer jag alltså undersidan istället för den i mitt tycke ganska oansenliga ovansidan.

’Huldine’ följde med mig hem från en trädgårdsdag förra hösten och efter planteringen vid en pergolastolpe såg den långt ifrån piggelin ut. Klippte ner den enligt konstens alla regler i våras och först hände ingenting och sen ingenting. Sen hände allt på en gång och nu klättrar den så snällt upp på armeringsnätet i pergolan.

Trädgårdslycka i september!

 

2 tankar kring ”Vilken sida av brödet?

  1. Pingback: En vinnare och en klättrare i skön kombo | Livet på solsidan

  2. Pingback: Om att göra det olätt för sig | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.