Om att göra det olätt för sig

clematis1

På de främre hörnstolparna av pergolan har jag planterat två olika klematis. En ’Nelly Moser’ och en ’Huldine’ står vid varje stolpe. I somras var det fint att se hur dess grenar slingrade sig in i varandra hej vilt. Så simpelt att sätta två olika klematis tillsammans för extra lång blomning. Åh, jag är så smart! Tänkte jag då.

Det tänkte jag inte när det nu var dags för beskärning. Den ena klematisen (’Huldine’) ska klippas ner helt, medan den andra (’Nelly Moser’) enbart ska putsas. Man kan lätt säga att jag gjort det olätt för mig att plantera just dessa tillsammans.

 

clematis2

Den här (’Nelly Moser’?) har redan kommit igång bra.

Efter lite stånk och några svordomar klurade jag ut vilka grenar som hörde till vilken klematis, men helt hundra blev det nog inte. Nåja. Det kommer säkert bli en och annan blomma som visar sig i sommar. Lätt!

Hoppas förresten ni alla haft en lika fin och solig helg som vi haft här i Kristianstad. Tokgilla på det!

5 tankar kring ”Om att göra det olätt för sig

 1. Annika

  Tyckte det var ett riktigt smart sätt att få lång blomning, men det straffar sig nu alltså! Tror du löste det! Jag sitter mest och beundrar hur du fått armeringsnätet att sluta så fint runt hörnet på stolpen!

  Ha en skön vecka! Här ska visst bli snöblandat imorgon…
  Annika

 2. Karin ~ Mina Rum

  Jag alla idéer som ser bra ut i teorin blir inte alltid lika fiffiga i praktiken. Men du får väl härda ut om du ska fortsätta njuta av lång blomning och ljuv harmoni mellan dessa klematis.

  Kram!

 3. trädgårdsdrömmen

  Ler :) Har gjort precis samma misstag, tog tillslut bort den ena och satte två som klipps på samma sätt. Säkert blir det blommor, men den första utav två på Nelly Moser uteblir…värre än så blir det inte.
  Ha det gott! /Anna

 4. Marina

  Nja, det där var kanske inte det smartaste du gjort??? ;) Men, fint är det säkert när båda blommar.
  Du undrade om det ska planteras vis stolparna i uteköket. Ja, det ska det. Har inte bestämt vad. Kanske blåregn, vildvin eller annat. VI får se.

  Kram

 5. Ellinor

  Ha! Tja, ibland gör man misstag. Själv har jag just byggt fyra kökslådor och fått dem på plats bara för att inse att jag måste gräva bort allt gräs innanför träramarna…
  Tack för informationen om Nelly Moser förresten. Och här har jag undrat varför min Nelly inte riktigt vill till sig. Inte konstigt om man inte ska klippa ner den helt…
  Må så gott!
  /E

Kommentarer är stängda.