Månadsbilder april 2014

Så var det dags för månadsbilder igen. Sen förra gången ser man tydligt att det det börjat grönska och spira. Samtliga rabatter har också blivit städade och gödslade. De flesta av vårlökarna har kommit upp – ja vissa har redan blommat ut. Och då syns det tydligt att det behövs kompletteras med fler vårlökar på sina ställen. Lägger till det i avdelningen att-göra-till-hösten. Fler vintergröna buskar och klot står också på önskelistan…

Men det spirar på bra nu. De sista dagarnas sol och värme (iaf dagtid) har gjort underverk för trädgården! Hej bara!

Samtliga månadsbilder för 2014 hittar du under huvudmenyn OM TRÄDGÅRDEN. Eller så klickar du här för att komma direkt till månadsbilderna.

bakomgaraget-2014-4

April – vy från köksfönstret.

fran-hokarangen-2014-4

April – stengången längs med husets långsida.

maackia-2014-4

April – vy mot pergolans kortsida.

fagelbad-2014-4

April – mitt i trädgården, vid fågelbadet.

 

11 tankar kring ”Månadsbilder april 2014

 1. Helena

  Hej kära Tamara! Det ser ut som häcken bakom ”soffan” mot grannen börjar ta sig ordentligt. Är det du eller grannen som satt den?

 2. Ellinor

  Oj, så lite ogräs jag ser… Det är annat än i min trädgård det. :-)
  Så fint du verkar ha det! Ser fram emot bilder när det grönskar.
  /E

 3. Le petit jardin

  Så smart med månadsbilder, det borde man ju ta!! Smart för att veta till nästa gång vad som ska göras och fyllas på med.
  Härligt nu när det börjar vakna till liv därute.

  Kram Kajsa

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   I år har jag faktiskt tagit månadsbilder från 15(!) olika ställen, fast jag visar bara fyra på bloggen. Håller med dig. Det är ett jättebra sätt att komma ihåg hur det såg ut över året och vad man kan förbättra.

   Så sätt igång. Ut och ta några vyer! Du har ju bara missat tre månader men de månaderna händer ju ändå inget kul ;)

   Kram Tamara

 4. Annika

  Så fint, och vilken solig trädgård du har! Anar att du kommit igång med odling när jag ser tunnlarna på 4:e bilden till höger. Underbart, jag längtar!
  Kram Annika

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Tack! Visserligen har jag fått lite fröer i jorden, men tunnlarna är för att skydda ilex-häcken mot vårsolen. Tror jag kan ta bort den nu, men det har bara inte blivit av… Tack för påminnelsen :)

   Kram Tamara

 5. Rost och Rädisor

  Vilken fin struktur du har på landen med kantstenar och ringlande gångar. Det blir nog hur fint som helst när grönskan kommer upp!

  Vårlökar kan man aldrig får för många av! Tänker precis som du att till hösten ska jag sätta massor!

  Kul att du gillade amplarna i mitt inlägg (trots snoken, inte meningen att skrämmas) och det var ok att låna bilden till Pinterest, men jag såg att du inte angett källan och blev lite ledsen.

  /Anette

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ajaj. Inte meningen att göra dig ledsen. Har länkat om den till din blogg nu. Det var Bloglovin som ”spökade”. Tack för att du sa till. Rätt ska vara rätt!

 6. Tittis trädgård

  Så fint och vårstädat du har det! Du har fått till en så fin struktur med alla stenar. Själv har jag inte hunnit gödslat klart allting ännu, för jag har varit sjuk. Men gödselsäckarna ligger staplade på grusplanen och bara väntar/ Kram Titti

Kommentarer är stängda.