Höstpyssel

listanI vintras gjorde jag en växtförteckning över alla växter i trädgården. Listan gjorde jag i Excel (jag ÄLSKAR Excel!) och i dokumentet finns varje trädgårdsrum beskrivet med dess växtnamn och inköpsdatum. Där står också eventuella kommentarer som t.ex. ”Verkade stendöd i januari men återuppstod lyckligtvis i april…”. Nördigt va?

Dokumentet ligger allt som oftast på trädgårdsbordet eller vid utgången till trädäcket. På så sätt har jag dokumentet nära och kan fylla i direkt (nåja – nu överdrev jag allt…) när jag gör en förändring eller får en tanke/idé som jag vill komma ihåg. Nu är nästan varje sidan fullklottrad och även om det ser rörigt ut finns det en grundstruktur över trädgården som gör det tydligt. Ett höstpyssel blir att uppdatera listan. Det man inte har i huvudet kan man ha i ett Excelark ;)

 

8 tankar kring ”Höstpyssel

 1. Åsa

  låter ju helt fantastiskt det där
  och bra
  skulle jag också behöva
  som glömmer bort alla namn och så
  jag hejar på dig och funderar vidare på det där ;-)
  kram

 2. Jessica, grannen

  Ja du, ett sånt skulle man ju ha… Försöker skriva listor, meeen det går ju sådär förstås :)

 3. Ulrika

  Oj, vad ambitiöst. Tänk vad skönt att ha det så samlkat och strukturerat. Känns som en bra idé att ha det nära så man kommer ihåg att uppdatera.
  Ulrika

 4. Marina

  Jag har också exceldokument till mina växter. Maken gjorde mallen och jag fyller i den :).
  Har aldrig skrivit ut min. Ändrar i datorn när jag kommer ihåg det. Det händer för ofta att jag glömmer fylla i nyinköp. Dumt.
  Har en skrivbok i Lugnet som jag av och till är bra på att skriva i.

  Du verkar ha en bra struktur och att ha det utskrivit är nog bra. Kanske prova det.

  Kram

 5. Fröken Grön

  Absolut nördigt, Tamara, men HÄRLIGT! Excell is da shit!

  Själv har jag påbörjat dokumentation på 100 olika sätt, både för hand och i dator, men har inte hittat något som jag håller fast vid. Men jag samlar informationslapparna till allt jag planterar i en burk, så det är min nuvarande dokumentationsrutin kan man väl säga.

  Hoppas du har en bra vecka!
  /Anna-Karin

 6. Pingback: Sensommarblom | Livet på solsidan

 7. Ylva

  Tycker inte det är nördigt….skriver/ritar av mina land i en trädgårdsbok jag har…..samt att jag skriver ner en del i bloggen….bra att titta på innan man gräver i sina rabatter….många vänner har grävt sönder sina växter. Mig händer det inte så ofta tack vare mina anteckningar./Ylva

 8. Pingback: Tulpaninventering | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.