Tulpaninventering

tulpaner-gula

Gula tulpaner på framsidan vid pilstaketet. ”Nya” för mig, men förmodligen har de funnits här i massor med år. Även de två orange tulpanerna i bakgrunden är nya för mig.

Tulpaner. Tulpaner. Av alla de slag. Både kända och okända.  Ja, så kan man faktiskt säga för flera av tulpanerna har i alla fall inte tryckts ner i jorden av mig. Tror jag…

Jag plockade därför fram mitt Exceldokument för att inventera vad jag faktiskt har i rabatterna. I dokumentet finns samtliga (nåja – 98,5 %) växter, träd och buskar nedtecknade. Jag har alltid en utskrift liggandes vid altandörren så jag lätt kan klottra ner tankar, idéer, nyinköp och förändringar. Toppen!

 

tulpaner-gula2

Ännu en återuppstånden tulpan tillsammans med ’Ballade’ (som jag planterat).

Åter till inventeringen. Det var som jag trodde. Inte en enda av de gula eller orange tulpanerna har jag planterat. Det är väl helt enkelt gamla tulpaner som valt att komma upp igen. Troligen för att rabatterna de står i nu fått näring och omvårdnad. För vi kan ju utesluta att det är sambon som planterat lökarna ;)

 

tulpaner-gula3

Här är också ett gäng höga och ståtliga gulblommande tulpaner. Fina tycker jag!

 

tulpaner-orange-gula

Mot ett av äppelträden lutar sig de här tvåfärgade tulpanerna i gult och orange. Inga jag skulle valt, i alla fall inte som kompis till de ljusrosa ’Angelique’ som står en liten bit bort.

Nåja. Det är som det är och det blir som det blir. Jag tror tulpanerna får vara kvar. De verkar ju trivas bra där de står. Oavsett eventuell (o)matchning till sin omgivning.

 

gullviva-bakom-pergolan

Nu har jag visat så mycket gult att det är lika bra att fortsätta. Bakom pergolan, där typ ingen kan se dem, blommar ett helt hav av gullvivor. De har nog funnits här i en hel evighet med tanke på hur många de är. Visst är de helt underbara?

 

9 tankar kring ”Tulpaninventering

 1. Anna

  Det är ett gissel det därmed gamla lökar som får nytt liv och tittar upp. Förr, förra hösten fick jag en felleverans, stoppade ovetandes ned dem i rabatterna och så i våras stod det plötsligt röda tulpaner bland mina skirt rosa. Jag trodde jag lyckats flytta alla, men nu ser jag att de kommer att blomma på fel plats igen… Det ser väldigt fint ut hos dig i alla fall.

 2. Annika

  Häftigt att lökarna kan ligga där i jorden och bida sin tid och poppa upp när förutsättningarna blir rätt! Färgkoordinering i trädgård ska man ta med en nypa salt tycker jag, det frodiga gröna gör att mycket som inte funkar annars blir bedårande i en trädgård! Som dina glada tulpaner t ex!

  Och gullvivorna… mina absoluta vårblommefavoriter! Så fina!
  Ha en trevlig Valborg!
  Annika

 3. Skullalundanna

  Lite kul när de dyker upp sådär. Mina tulpaner verkar bli färre och färre då de uppskattas av både rådjur och hönor.
  Fantastiskt fina gullvivor. Bag tror jag får satsa på det i stället.

 4. trädgårdsdrömmen

  När sommaren var som den var förra året, lång varm och torr då tittar de flests gamla lökar upp igen året efter. Då blir lökarna riktigt ”bakade” i jorden. Däremot förrförra sommaren bara regnade bort och då var det inte så många tulpaner som tittade upp förra sommaren. Men tillgång på ljus och näring spelar också roll såklart :) Kul när dom vill blomma igen!
  Ha det gott/Anna

 5. Ulrika

  Tulpaner är vackra oavsett var de växer!
  Jag är så imponerad av din växtförteckning som du verkligen använder. Wow!

  Kram Ulrika

 6. AnnaHelena

  Ja, heeeelt underbara gullvivor! Och gula tulpaner – fiiiint!
  Jag väljer aldrig att köpa gula tulpaner själv, utan lite mer diskreta, tråkiga (?), Och sedan när jag ser gula och röda tulpaner hos andra så tänker jag att jag borde ha såna jag med, för man blir ju verkligen så glad av den synen!
  Och ditt pilstaket…Jag vill också ha ett sånt!!!

  Kram // AH

 7. Carina

  ….men nog är det något visst med just tulpaner…och andra blommor….du såg ju mina, och nu har det kommit upp ännu fler av andra sorter…är så himla glad för att inte sorken har tagit allihop!

Kommentarer är stängda.