Blommig fredag – maj OCH månadsbilder maj 2014

Idag kör vi två flugor i en smäll. Eller rättare sagt två temainlägg (Blommig fredag och Månadsbilder) i ett och samma inlägg. Effektiv som få. Eller kanske lite lat ;)

bakom-garaget-2014-5

Maj – vy från köksfönstret.

Svårt att se på bilden kanske men här är mycket på gång. Det blir första året för rabatten framför thujahäcken och på sikt blir det nog en fin rabatt. Till hösten tänker jag sätta tulpaner längs med pilstaketet.

Trädet i förgrunden är ett glanskörsbär, Prunus serrula, och runt det ska kompletteras med en buske och något högre gräs. Körsbärsträdet har faktiskt redan redan blommat över. Pang sa det bara! Liksom för mycket annat de senaste veckorna. Man kan ju inte låta bli att undra vad som ”finns kvar” i augusti?!

 

fran-hokarangen-2014-5

Maj – stengången längs med husets långsida.

Många marktäckare blir det när man jobbar hårt för att få en trädgård utan gräsmatta. Kan man hoppas att de ska täcka upp innan säsongen är slut? Mellan plattorna ligger trampnarv som jag delade tidigare i vår. Det räckte precis till en liten tuss mellan varje platta.

På vänster sida om gången är det murgröna och sen kantnepeta (en av mina absoluta favoriter) kring fötterna på de tre obeliskerna med Constac Spry-rosorna. Mitt över kantnepetan ett blått hav av ormöga. Och bortanför ormögat har jag i år planterat mängder med skott av murgröna. Marktäckare istället för gräsmatta är min melodi!

 

maackia-2014-5

Maj – vy mot pergolans kortsida.

Här är också en rabatt som gjordes om i höstas. Den ser lovande ut förutom tre gräs som inte visat något livstecken. Ny månad nya möjligheter kanske hjälper dem upp?

I pergolan har ljusslingorna och bänken kommit upp. Och murgrönan fortsätter sin klättring uppåt bambumattan. Jag undrar om detta är året då den ska explodera i växtkraft och nå upp till taket.

 

fagelbad-2014-5-ny

Maj – mitt i trädgården, vid fågelbadet.

Jag undrar fortfarande varför jag tog den här vyn som månadsbild. Tycker mest det ser ut som ett gytter. Meeen det blir bättre på sikt när den bruna jorden är täckt av allsköns blomning istället. Då du!

 

Samtliga månadsbilder för 2014 hittar du under huvudmenyn OM TRÄDGÅRDEN. Eller så klickar du här för att komma direkt till månadsbilderna.

Det här är min tolkning av Blommig fredag hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat ”Månaden maj”.

10 tankar kring ”Blommig fredag – maj OCH månadsbilder maj 2014

 1. Carina

  Roligt att ha många projekt på gång och att vänta på.. Ska de bli sådär läckra som man tänkt i tanken. Mina ögon tycker det ser ut som det kommer bli väldigt bra och att det enda som behövs är lite tålamod :)

  Ha en fin helg! Carina

 2. Ellinor

  Det gäller att vara uppfinningsrik om man inte vill ha något gräs. Rabatter och gångar ska fyllas förstås och jag kan tänka mig att det blir litta dyrt… :-) Jättefint ser det ut i alla fall! Och jag ser fram emot att se blomningen.

  Ha en härlig helg!

 3. Charlotta

  Så vackert och prydligt det är i din maj-trädgård. Blir lite avis och funderar över hur många timmar jag borde lägga på kantbeskärning. Det blir nog < 1… ;) Bor man i skogskanten "ska" det vara lite vilt.

 4. Annika

  Hos dig hämtar jag inspiration trots att din trädgård är så långt ifrån min som man kan komma! Jag tokgillar dina gångar, dina marktäckare och dina pilstaket! Måste nypa mig hårt och komma ihåg att jag bor i vildmarken… :) Du har det så jättefint!

 5. Karin ~ Mina Rum

  Håller med Annika här ovanför, din trädgård är verkligen mil ifrån hur min ser ut. Men det är väl också charmen med trädgård, att de kan se så oerhört olika ut. Du jobbar för att få bort gräsmattan helt och här blir den allt större känns det som. Den minskar i vissa ändar av tomten och ökar i andra. Status quo med andra ord.

  Kram!

Kommentarer är stängda.